Ostali sportovi

Mlada hrvatska jahačica Lea Djelmić u društvu svjetske konjičke kreme

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 18.04.2023.
Mlada hrvatska jahačica Lea Djelmić u društvu svjetske konjičke kreme

Lea Djelmić, jedna od najboljih hrvatskih mladih jahačica, nastupila je proteklog vikenda na Italian Champions Tour, na natjecanju Toscana Tour i to kao članica kluba Scuderia 1918. Zanimljivo je da je s njom u ekipi bila Giulia Martinengo Marquet, jedna od najboljih svjetskih jahačica...

Scuderia 1918 je jedna od najprestižnijih ekipa u konjičkom svijetu koja okuplja najbolje svjetske jahače, a Lea Djelmić je prva s prostora bivše Jugoslavije koja je ikad pozvana u ovaj klub. Poziv je opravdala već ovog vikenda ostvarivši s grlom Flyer dva nastupa bez pogreške, na visini prepona 1.45 metara.

Ovo je veliki uspjeh za Leu i Zagrebački konjički savez koji ima veliku bazu mladih sportaša, a među njima je i Marija Balaško koja je u kategoriji kadeta, s grlom Chiara, pobijedila u utakmici visine prepona 1.20 metara.

"Ponosna sam na cure i njihove rezultate. Lea je još jednom pokazala i opravdala svoj poziv u ovaj najprestižniji svjetski tim. Jahali su ekipni kup Italije, a kao prvo sudjelovanje u timu Scuderia bila je najveća dilema s kojim konjem nastupiti, ali i ovoga puta izabrali smo najbolje konje za pobjedu. Jako je lijepo vidjeti i naše mlađe jahačice kako ostvaruju vrhunske rezultate na međunarodnoj sceni", rekla je Andrea Novak Djelmić, njihova trenerica.

Sigurno je ovaj njihov nastup dobra priprema za Europsko prvenstvo, Prvenstvo Balkana, Lipanjski turnir i ostale međunarodne turnire koji su ispred njih.

"Ovo je prvo međunarodno natjecanje na ovim visinama prepona za Mariju. Moramo graditi samopouzdanje, a ovakva prezentacija je zasigurno najbolji način kako stići do još boljih rezultata2, rekla je Irena Ilić, njezina trenerica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!