Ostali sportovi

Hana Arapović: 'Velika je čast da me uspoređuju s Tamarom Boroš, ona je najveća ikad'

Mihaela Bradovski • utorak, 18.04.2023.
Hana Arapović: 'Velika je čast da me uspoređuju s Tamarom Boroš, ona je najveća ikad'
Foto: FaH

Velika nada hrvatskog stolnog tenisa Hana Arapović osvojila je titulu europske prvakinje do 21 godine, a nakon povratka u Zagreb istaknula je kako je to došlo pomalo neočekivano...

Hana Arapović u Sarajevu je postala europska prvakinja do 21 godine, odradila je fantastičan turnir i na kraju zasluženo uzela zlato.

Igraj na stolnoteniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nisam baš očekivala ovakav rezultat, ali tako je ispalo. Nekako se sve posložilo, bila sam konstantna i dobro igrala cijeli turnir, dobro sam se osjećala i mentalno sam bila jaka što je veliki razlog ovog rezultata. Zahvaljujem se Savezu na potpori od mojih najranijih dana."

Otac Darko nosi velike zasluge za ovaj uspjeh, on joj je, između ostalog, i trener i pedagog.

"Presretan sam, pokušao sam razdvojiti do kuda sam tata, a od kuda postajem trener. Ovaj rezultat je dokaz da sam u tome uspio. Hana je odigrala fenomenalan turnir, pobijedila je svih deset protivnica i pritom izgubila svega četiri seta. Bila je konstantna, mirna, rješavala je sve probleme koje je u igri imala i koji su se ticali promjene taktike. Odlično smo surađivali i završili to na najljepši način."

Na Prvenstvu u Sarajevu, Hana je imala veliku podršku s tribina.

"Ja sam iz BiH, bili su tu i moji prijatelji iz djetinjstva, publika koja je navijala za nju... Igrala je lijep i efikasan stolni tenis. Slavlje je doduše kratko trajalo jer smo odmah išli na drugi turnir gdje je također bila uspješna. Na tom turniru u Podgorici bila je svjetska krema uključujući i Kineze i tu je Hana ušla među osam, nastavila je s dobrom igrom i ja sam i dalje sretan i jako ponosan."

U izjavi za HRT Sport, Hana je prokomentirala i sve češće usporedbe s Tamarom Boroš.

"Velika je čast da me uspoređuju s Tamarom Boroš, ali ona je jedna od najboljih europskih igračica ikad. Ja pokušavam ostati samo Hana."

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!