Tenis

Iskusni Francuz prejak za Prižmića, nekadašnji sedmi igrač svijeta slavio u dva seta

Mihaela Bradovski • utorak, 18.04.2023.
Iskusni Francuz prejak za Prižmića, nekadašnji sedmi igrač svijeta slavio u dva seta
Foto: EPA

Dino Prižmić upisao je poraz u prvom kolu ATP turnira u Banja Luci. Prižmić je igrao protiv Richarda Gasqueta koji je slavio u dva seta...

Francuz koji je prije 15 godina bio sedmi igrač na ATP ljestvici, Richard Gasquet, slavio je u prvom kolu turnira u Banja Luci protiv Dine Prižmića u dva seta sa 6:3, 6:1.

Igraj na mečeve turnira u Banja Luci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prižmić je dobro krenuo u meč i rano poveo s breakom, ali nakon što je Gasquet preuzeo kontrolu nad mečom, hrvatski tenisač jako je teško dolazio do gemova. Gasquet je jedno od najvećih imena s kojima se Prižmić dosad susreo u karijeri i ovo će mu biti velika škola.

Ulazak u meč s 2:0 dao je nadu da Prižmić može do iznenađenja, ali vrlo brzo je Gasquet uzvratio 4:0 serijom i okrenuo set u potpunosti na svoju stranu.

Nakon što je uzeo prvi set sa 6:3, Francuz je nastavio u visokom ritmu i u drugom setu, poveo je s 5:0, stvorio visoku razliku i zatim mirno završio posao.

Prižmić nije uspio napraviti nešto više u ovom meču, no prošao je kvalifikacije, ušao u glavni ždrijeb i nastavio skupljati bodove.

Gasqueta u drugom kolu očekuje dvoboj protiv boljeg iz meča između Damira Džumhura i Liama Broadyja koji je ušao u turnir kao lucky loser nakon što ga je u kvalifikacijama svladao upravo Prižmić.

ATP Banja Luka, prvo kolo:
Richard Gasquet (Francuska, 7) - Dino Prižmić (Hrvatska, Q) 6:3, 6:1

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!