Košarka

Duel Grizzliesa i Lakersa broj 2: Izjednačenje ili druga pobjeda Jamesa i društva?

Petar Jenjić • srijeda, 19.04.2023.
Duel Grizzliesa i Lakersa broj 2: Izjednačenje ili druga pobjeda Jamesa i društva?
Foto: EPA

Memphis Grizzliesi večeras će ponovno biti domaćini Los Angeles Lakersima i vrlo lako moguće igrati bez jednog od najboljih igrača. Hoće li Lakersi opet pobijediti ili ćemo vidjeti izjednačenje u seriji, ostaje nam saznati...

Završnica prve utakmice prve runde doigravanja u Memphisu donijela je veliku seriju Los Angeles Lakersa koji su odnijeli pobjedu rezultatom 128:112. Međutim, gledajući nešto više od 40 minuta košarke, teško bismo mogli zaključiti da će ovakva razlika biti konačna.

Igraj na Lakers - Grizzlies na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Na kraju je ispala uvjerljiva pobjeda Lakersa koji su drugo poluvrijeme igrali na krilima sjajnih Ruija Hachimure i Austina Reavesa. Iako su dali veliki obol pobjedi, dvije glavne vedete LeBron James i Anthony Davis samo su promatrali sa strane kako njihovi suigrači dobivaju utakmicu.

Ukupno četvorica Lakera ubacila su 20 ili više poena. Svjesno su Grizzliesi puštali Hachimuru da šutira, izjavio je tako i igrač Desmond Bane, ali na njihovu žalost, japanski košarkaš odigrao je briljantnu utakmicu onda kada se njegova momčad tome najviše nadala.

Možemo reći, bila je to zaslužena pobjeda, iako su se Grizzliesi jako dugo držali. Jedna od onih stvari koja im definitivno nije išla na ruku jest ozljeda Ja Moranta polovicom posljednje četvrtine. Igrač Memphisa pao je na desnu ruku, a kasnije se nije vraćao na teren.

Iz kluba su rekli da su pretrage uredne, da se ne radi o frakturi ni trganju ligamenata, ali isto tako da će se o njegovom nastupu odlučiti pred sami početak susreta. Stavljen je pod znak pitanja, a radi li se o nekakvom taktičkom zavaravanju protivnika ili jedan od najboljih igrača momčadi zaista neće moći igrati, ostaje na pričekati nešto više od 12 sati.

U slučaju njegovog izostanka večeras, možemo očekivati da će u prvu postavu ući Tyus Jones koji je već ranije u izostanku Moranta pokazao da se na njega može računati. U tih devet utakmica bez zvijezde Grizzliesa bilježio je nešto više od 16 poena i osam asistencija u prosjeku.

Što su rekli

Desmond Bane, igrač Grizzliesa: "To je s razlogom bila prva od četiri utakmice. Želite pobijediti u svakom dvoboju, ali većinu vremena to se ipak ne događa. Očito je da smo željeli startati pobjedom, ali oni su nas dobili i sada ćemo imati novu priliku uzvratiti."

Anthony Davis, igrač Lakersa: "Prva utakmica obično je uvijek nekakvo ispipavanje terena, da vidite što i kako dalje. Odigrali smo dosta pravih akcija na obje strane terena i nastavit ćemo vjerovati jedni drugima. Mislim da se prvenstva osvajaju i utakmice dobivaju, kada igrači role igraju dobro."

Mjesto, vrijeme

FedEx Forum, Memphis, 01:30 (po hrvatskom vremenu)

Nedostaju

Grizzlies: Laravia, Adams, Clarke (ozljede), Morant pod upitnikom

Lakers: Davis, James, Schröder (vjerojatno igraju)

Zadnji susret

U nedjelju je prvi dvoboj u Memphisu otišao na stranu gostiju koji su slavili sa 128:112 i tako poveli s 1-0 u seriji. Hachimura je predvodio Lakerse, a Jaren Jackson Jr. bio je najbolji kod Grizlija.

Prognoza

Veliki hendikep mogao bi biti neigranje Moranta za Grizzliese. Složit ćemo se s Davisom koji je rekao da se naslovi osvajaju kada igrači role odrade svoj dio pa ako to uspiju odraditi i noćas, onda bi Lakersi mogli uzeti još jednu pobjedu.

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!