Nogomet

Rakitić: 'Ne mogu garantirati polufinale, ali mogu da ćemo dati sve od sebe'

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 19.04.2023.
Rakitić: 'Ne mogu garantirati polufinale, ali mogu da ćemo dati sve od sebe'
Foto: EPA

Igrač Seville i nekadašnji hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić najavio je uzvratni susret četvrtfinala Europske lige protiv Manchester Uniteda i osvrnuo se na to koja mu je najdraža titula karijere...

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić, koji će u četvrtak igrati za Sevillu u četvrtfinalu Europske lige protiv Manchester Uniteda, rekao je da nije siguran hoće li njegova momčad proći dalje nakon odigranih 2:2 u Engleskoj, no dat će sve od sebe.

Igraj na Sevilla - Manchester United na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jedva čekamo da počne utakmica, jer smo svjesni njene važnosti. Ne mogu garantirati da ćemo proći u polufinale, ali mogu da ćemo dati sve od sebe ne terenu", napomenuo je Rakitić dodavši da je "Manchester United jedna od najboljih ekipa u Europi".

Sevilla je šest puta osvajala Europski ligu, posljednji put 2020., no ove sezone joj ne ide dobro u prvenstvu. Nalazi se na 13. mjestu među 20 klubova, ali joj je gostujuća pobjeda od 2-0 u nedjelju nad Valencijom, koja je u zoni ispadanja, udahnula optimizam.

"Pobjeda nad Valencijom nas je umirila malo, no već sutra nas čeka veliko uzbuđenje. Atmosfera će biti sjajna, kao što je uvijek na našem stadionu."

Utakmica s Manchesterom bit će mu 40. ove sezone. Rakitić kaže da mu je pehar Europske lige osvojen sa Sevillom 2014. najdraži u klupskoj karijeri.

"Često me pitaju koja mi je osvojena titula najvažnija. Moglo bi se pomisliti da je to Liga prvaka (2015. s Barcelonom), no ja uvijek kažem da je to Europska liga 2014.", izjavio je.

"Ne samo zbog podizanja pehara, i euforije koja uz to dolazi, nego i zato što smo te godine imali 15 novih igrača i što smo se kvalificirali za to natjecanje odustajanjem nekih drugih ekipa, kada su nas praktično digli s godišnjeg odmora", dodao je.

Uoči susreta s Manchester Unitedom, trećeplasiranom ekipom engleskog prvenstva, optimističan je zbog ranijih uspješnih nastupa u tom natjecanju.

"Dođeš u bilo koje mjesto i pričaš o Europskoj ligi, a zatim čuješ kako svi govore da je to Sevillino natjecanje", rekao je. Sevilla je podizala pehar Europske lige tri puta zaredom od 2014. do 2016. godine.

FOTO: EPA/Raul Caro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!