Nogomet

Milić: 'Padale su velike momčadi, ali i Hajduk je velika momčad'

Petar Jenjić • srijeda, 19.04.2023.
Milić: 'Padale su velike momčadi, ali i Hajduk je velika momčad'

Pomoćni trener juniorske momčadi Hajduka Zvonimir Milić najavio je polufinale Lige prvaka mladih protiv Milana. Istaknuo je da se ne smiju zamarati njihovim plasmanom u Primaveri i da se radi o discipliniranoj momčadi s igračima iz cijelog svijeta...

Pred juniorima Hajduka polufinale je Lige prvaka mladih protiv Milana. Dvoboj je za Hajduk Digital TV najavio pomoćni trener Zvonimir Milić.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Fokus je na toj utakmici. Sretni smo što na tako velikoj sceni možemo predstavljati grad, klub i hrvatski nogomet. Kad je ovaj stožer počeo s radom prije nekoliko godina, uvijek smo poštovanjem gledali na ovo natjecanje. Nakon nešto više od godinu i pol dana od debija dogurali smo jako visoko, ali to nije slučajno. Ciljeve uvijek postavljamo visoko, postavit ćemo ih i u Švicarskoj."

Ovo će biti 13. utakmica Hajdukovih juniora u ovom natjecanju.

"U dvije sezone Lige prvaka mladih smo odigrali 12 utakmica i nijednom nismo izgubili u 90 minuta. Vjerujemo da ćemo nastaviti taj niz. Padale su velike momčadi, ali i Hajduk je velika momčad. S takvim ćemo se gardom postaviti. Nikoga nećemo podcijeniti ni precijeniti. Prošle godine, kao i ove, potrebna je doza sreće, ali kad ste dobro pripremljeni i kada imate dobru zalihu rada i vjerujete u taj proces, iz toga izlazi dobar gard."

Milan je odlično igrao u Ligi prvaka, za razliku od nacionalnog prvenstva.

"Danas smo se više bazirali na bazu obrane, imali smo taktički trening. Kad pogledamo europske rezultate, izazivaju respekt. Kada gledamo rezultate Primavere, tu ne stoje baš najbolje. Shvatili smo da je to natjecanje jako izjednačeno i pregršt internacionalnih igrača. Taktički je dobro i disciplinirano pa se lako uđe u rezultatski problem pa se to odrazi na ljestvicu. Disciplinirana ekipa i trkački jako dobra. Ako nekoga treba istaknuti, to je sredina terena. Opet se susrećemo s jednom ekipom koja je sastavljena od igrača iz cijeloga svijeta."

Juniorima su priključeni Rokas Pukštas i Luka Vušković, dok će na put i Marko Capan koji nema pravo nastupa u polufinalu.

"Ovog su puta stožeru na raspolaganju svi igrači čime smo jako sretni i zahvalni, prije svega stožeru prve momčadi i treneru Leki. Znamo da je to teško kad ti nedostaju dva igrača jer su to već regularni prvotimci. Ovim putem svima hvala i nadamo se da ćemo koristiti Capana."

Hajduk će imati veliku podršku s tribina.

"To je najveći značaj ovog natjecanja, za mlade igrače da mogu biti spremniji kada dođu u seniorsku momčad, da im to ne bude teret, već da ih gura naprijed. Već smo stvorili brojne uspomene ove godine, a vjerujem da ide još jedna", dodao je Milić za Hajduk Digital TV.

FOTO: Hajduk Digital TV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!