Sportnet

Čula se hajdučka pjesma na ulicama Ženeve, svi imaju istu želju bez ikakve dileme

Krešimir Milić • petak, 21.04.2023.
Čula se hajdučka pjesma na ulicama Ženeve, svi imaju istu želju bez ikakve dileme

Svjesno ili nesvjesno, čak i putokazi UEFA-e kod stadiona u Ženevi pokazuju smjer kojim bi htjeli da se odigra završnica Lige prvaka mladih. Hajduk prema vrhu, a ostali na drugu stranu...

Utakmica generacije, do one prve iduće(nadamo se već u ponedjeljak), bit će danas ova polufinalna protiv Milana za Hajdukove juniore. Veliki su uspjeh postigli samim plasmanom među četiri najbolje mlade momčadi Europe, a sad je jasno i želja za podizanjem trofeja veća i realnija nego što je to bilo na početku sezone. Tad kad je sve krenulo, osim njih samih, trenera sa stožerom i igrača, malotko je vjerovao baš u ovoliki uspjeh.

Igraj na Hajduk - Milan na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No redom od Gabale preko Apolonije Fier pa onda favorita Šahtara, Manchester Cityja i Borussije Dortmund stigli su Hajdukovi juniori među četiri najbolja. Pa kako onda takav uspjeh ne nazvati povijesnim. Naravno, nadamo se svi da je sve ovo dosad bila tek uvertira za ponedjeljak, a onaj doček nakon Dortmunda samo priprema za ono što bi voljeli da uslijedi po povratku iz Švicarske.

Slika 1 od 1.
Foto: Krešimir Milić

Povijesna je prilika bila i za navijače, koji su još u Dortmundu dali glasnu podršku s tribina kultnog Westfalena. Njihove podrške neće izostati i danas, a dolazak u Ženevu je istovremeno i financijska neprilika. Gotovo da nema liste najskupljih gradova na kojoj nema ovog švicarskog bisera, no ni to nije problem za navijače koji se oduvijek vode onom „gdje god igraš Hajduče“.

Snalazilo se na različite načine od organiziranih grupa s automobilima i kombijima te autobusima preko presjedanja sa zrakoplovima pa i vlakovima. Bilo je i snalaženja sa smještajem u susjednoj Francuskoj, čiji su gradići na svega 15-ak minuta od stadiona gdje će sutra Hajdukovi juniori zaigrati od 18 sati protiv Milana, a cijene su dosta manje.

Slika 3 od 3.
Foto: Krešimir Milić

Hajdučke pjesme mogli smo čuti i uoči utakmice u Švicarskoj. Prvo smo naišli na grupu od desetak navijača u trening kampu Colovray, blizu UEFA-inog sjedišta u Nyonu gdje su mladi Hajdukovci trenirali uoči utakmice. Ova grupa navijača bodrila je Budimirovu momčad tijekom cijelog treninga, a poznate pjesme čuli smo i po povratku u Ženevu po trgovima i na centralnoj stanici željezničkog kolodvora gdje se navijanje prolamalo hodnicima.

Sjajna je to uvertira bila za ono što nas čeka danas. Još bolja atmosfera i svi se nadamo jednom nakon utakmice. Za Hajdukove navijače na stadionu Servettea u Ženevi postavljena je i „fan zona“ koju smo posjetili dan prije utakmice, a danas će biti otvorena od 12 do 21 sat. Javna je tajna da je baš taj stadion na kraju odabran za odigravanje završnice Lige prvaka mladih baš zbog velikog interesa navijača Hajduka, iako je prvotno bilo zamišljeno da se igra u Nyonu.

Slika 2 od 2.
Foto: Krešimir Milić

Korištenje javnog prijevoza u Ženevi ima najviše preporuke, a sa stanice Lancy -Bachet iz centra ili za one koji dolaze iz Francuske stoje putokazi na izlazu prema stadionu, te na koncu i točno prema tribini koja je predviđena za Hajdukove navijače. Iznad „fan zone“ izvješene su zastave Hajduka i Milana, a zanimljivo je i kako je UEFA u putokazima izdvojila Hajduk od ostalih klubova sudionika. Kao da već predviđa ono što bi svi voljeli da se ostvari.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!