Košarka

Sixersi na pragu prolaza, Warriorsi upisali prvu pobjedu protiv Kingsa

Branimir Korać • petak, 21.04.2023.
Sixersi na pragu prolaza, Warriorsi upisali prvu pobjedu protiv Kingsa
Foto: EPA

Osim dvoboja između Clippersa i Sunsa, odigrana su još dva susreta NBA doigravanja, a Philadelphia je napravila veliki korak prema prolazu u sljedeću rundu...

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 97:102 (0-3)

Philadelphia se posve približila prolazu u polufinale Istoka nakon što je slavila i treći put protiv Netsa i povela s 3-0. U zanimljivom i neizvjesnom dvoboju mogla je ostati bez Joela Embiida koji je bio na meti domaćih igrača, u jednom trenutku malo i izgubio kontrolu, ali je izbjegao isključenje.

Igraj na NBA utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Embiid je ostao na parketu i osam sekundi prije kraja susreta blokirao je pokušaj Spencera Dinwiddieja za poravnanje nakon čega su Sixersi potvrdili pobjedu.

Ovaj put Philadelphiju su predvodili Tyrese Maxey ns 25 poena i James Harden s 21 poenom i pet skokova. Kod Netsa bolji od ostalih bili su Mikal Bridges s 26 poena i šest skokova te Dinwiddie s 20 poena i sedam asistencija.

Golden State Warriors - Sacramento Kings 114:97 (1-2)

Nakon dva poraza u Sacramentu, Warriorsi nisu imali pravo na krivi korak. U konačnici su odigrali dobru utakmicu i svladali su Kingse sa 114:97 i tako zadržali neizvjesnost u seriji. Sacramento nije uspio iskoristiti prvu priliku za veliki korak prema sljedećoj rundi, domaćin je od početka bio bolji i zaslužio je pobjedu.

Od početka su Warriorsi imaju kontrolu nad susretom u svojim rukama i nisu dopuštali gostima da ijednom povedu. Samo jednom su gosti uspjeli poravnati, bilo je to na 8:8, a ostatak susreta protekao je u znaku Golden Statea koji je cijelo drugo poluvrijeme imao dvoznamenkastu prednost.

Predvodili su ga Stephen Curry s 36 poena i šest skokova, Andrew Wiggins s 20 poena i sedam skokova te Kelvon Looney s 20 skokova i devet asistencija. Kod Kingsa De'Aaron Fox upisao je 26 poena, devet skokova i devet asistencija, Harrison Barnes dodao je 17 poena, a Domantas Sabonis 15 poena uz 16 skokova.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!