Košarka

Cibona protiv Cedevite Junior: 'Nema tu nepoznanica, predobro se poznajemo'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 21.04.2023.
Cibona protiv Cedevite Junior: 'Nema tu nepoznanica, predobro se poznajemo'
Foto: FaH

Cibona opet zauzima vodeću poziciju na ljestvici državnog prvenstva, sada već na polovici doigravanja za prvaka HT Premijer lige...

Učinak Vukova je 23-5, što im omogućuje bolju poziciju u odnosu na najbliže pratitelje Zadar i Split (22-6). Ne zaostaje puno ni Cedevita Junior (21-7) na četvrtom mjestu i upravo su oni idući protivnik branitelju naslova. Utakmica je na rasporedu u subotu, 22. travnja, u Košarkaškom centru Dražen Petrović s početkom u 18 sati.

Igraj na Cibona - Cedevita Junior na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zanimljiv ogled koji sa sobom nosi i epitet gradskog derbija, bez ikakve dvojbe. Sastaju se momčadi koje su ove sezone odlučivale o pobjedniku Kupa Krešimira Ćosića, kada su Cibosi osvojili trofej u svojoj dvorani. Prije manje od mjesec dana igrali su također međusobno, a Radovčić, Kapusta i suigrači slavili su u produžetku, što dovoljno govori o neizvjesnosti koja je vladala na terenu. Tada su u redovima Cibone najbolji bili Sven Smajlagić i Lovro Mazalin, a zanimljivo je kako je odlučujuće poene u finišu postigao najmlađi prvotimac aktualnog prvaka Luka Frančešević. S druge strane, prednjačili su iskusni Kruno Simon i Vito Kučić.

Po čemu će predstojeći dvoboj također biti pod posebnim povećalom ljubitelja košarke? Svakako uslijed spoznaje da su dvojica kormilara bivši i sadašnji izbornik hrvatske reprezentacije. Josip Sesar nedavno je preuzeo tu dužnost, dok je Damir Mulaomerović bio jedan od njegovih prethodnika u posljednje vrijeme. Motiva će biti i na jednoj i na drugoj strani, nije uopće upitno, jer važni su bodovi u igri.

"Ovo će nam već biti peta ovosezonska utakmica protiv Cedevite Junior i jasno je da tu nema više nikakvih nepoznanica među nama. Oni igraju dobru, brzu i atraktivnu košarku, sa što više polukontri i kontri. Traže uvijek suigrača u najboljoj poziciji, a kolega Mulaomerović ih jako dobro vodi. Jedina razlika u odnosu na naše prethodne dvoboje je u tomu što ni mi, a ni oni ne znamo s kojim ćemo rosterom nastupiti. Kod nas je upitan ozlijeđeni Mazalin, no unatoč tomu očekujem našu dobru prezentaciju i pozivam naše navijače da nam dođu pružiti podršku u što većem broju", riječi su trenera Cibone Josipa Sesara.

"Još je jedna zahtjevna utakmica pred nama. Cedevita Junior se već puno puta dokazala ove sezone pobjedama i protiv ABA ligaša. Trebat će nam kontrola igre tijekom cijelog susreta i dobra obrana kako bismo došli do novih bodova s kojima bismo ostali na čelu ljestvice", poručio je prvotimac Vukova Ivan Majcunić.

Ulaznice možete kupiti putem sustava ulaznice.hr, kao i na blagajnama KC Dražen Petrović koje se otvaraju dva sata prije početka susreta.

AUTOR: KK Cibona

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

HT Premijer liga, Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Šibenka55:78Zadar
Split92:68Dubrava
Cibona86:73Cedevita Junior
1Zadar (+40)82+396
2Split (+40)82+383
3Cibona (+40)73+387
4Cedevita Junior (+40)46+165
5Šibenka (+35)19-131
6Dubrava (+33)28-142

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!