Ostali sportovi

Odbojkaška finala sezone, Mladostaši i Mladostašice u borbi za naslove prvaka Hrvatske

Sportnet • petak, 21.04.2023.
Odbojkaška finala sezone, Mladostaši i Mladostašice u borbi za naslove prvaka Hrvatske
Foto: FaH

Odbojkašice i odbojkaši Mladosti ovog vikenda kreću s prvim utakmicama doigravanja za prvaka Hrvatske...

Ovog vikenda kreće finalna serija za prvakinje i prvake Hrvatske. HAOK Mladost brani titule najboljih u obje konkurencija, pa je potpuno jasno da neće tako lako iz svojih ruku predati te naslove.

Darko Antunović, alfa i omega kluba, sportski direktor i naš bivši proslavljeni reprezentativac najavio je finalnu seriju.

"Od nas kao Mladosti uvijek su očekivanja da igramo finale, i to je sasvim normalno. Ova je sezona specifična po mnogo čemu, promijenili smo korjenito sastave ekipa, trenere, a to nije lako. Kod djevojaka je to bilo bezbolnije, zato što smo tu imali veći izbor i puno više naših mladih igračica koje smo ubacili u prvi sastav. Drago mi je i kada pogledam šire popise muške i ženske reprezentacije da je skoro polovica njih vezana uz Mladost."

O finalu Mladosti protiv Dinama je dodao:

"Dinamo je ekipa koja nakon Mladosti ima najveći budžet, i to u muškoj i ženskoj Superligi zajedno. Veseli me da su dvije ekipe iz Zagreba u finalu. Također me veseli da ćemo sljedeće sezone moći imati i dvije zagrebačke ekipe u europskim natjecanjima CEV-a. O Dinamu mislimo sve najbolje. Uostalom, igru im nose naše bivše igračice, od Vrbanc, Volmut, Deak. Iskusna su ekipa, s dobrim mladim igračicama. Igrali smo s njima dosta ove sezone utakmica, dobili ih u Kupu Hrvatske Snježane Ušić. Sve su bile zanimljive, tako da predviđam jedno lijepo finale, i našu obranu titule, naravno."

Muško finale Mladosti i Murse Osijek bit će definitivno puno neizvjesnije. Uostalom, Osječani su već osvojili ovogodišnji Kup Hrvatske Vinka Dobrića, pobijedivši baš Mladostaše u finalu.

"Tu je situacija, rekao sam, drugačija, nego kod djevojaka. Ovdje smo, u odnosu na lani, ostali bez oba organizatora igre, oba reprezentativca, pa srednjeg blokera, također reprezentativca i bez odličnih prošlogodišnjih stranaca. Zato smo na početku sezone složili momčad od naših mlađih igrača koja je na kraju odradila sjajan posao i došla do finala. S te smo strane super zadovoljni, jer su se ti mladi igrači promovirali i neki od njih se našli i na širem popisu reprezentacije. To je i dugoročni cilj kluba, da prvenstveno našim igračima dajemo priliku. Specifična je bila sezona, i nije bilo moguće do kraja nadopuniti lanjski sastav samo našim domaćim igračima, jer je baza malena, ali smo ipak uspjeli sastaviti respektabilnu momčad. To je plod naših dobrih selekcija kroz sve mlađe dobne kategorije."

Mladost je, kaže Antunović, oslabljena u odnosu na lani, dok je Mursa Osijek puno jača, s pet sjajnih stranaca.

"Imaju stvarno pet dobrih stranaca, uz kapetana Bogdanovića i možemo reći, našeg libera, Vidaković-Busaka. To je odlična i jako iskusna momčad. Dobro su se posložili, i samo se nadam da će i u sezonama što slijede biti jednako jaki i igrati značajnu ulogu u domaćem prvenstvu i u europskim natjecanjima. Nije lako da samo Mladost od naših klubova stalno bude prisutna u Europi."

O šansama odbojkaša Mladosti u ovom doigravanju Darko Antunović je dodao:

"Mislim da ćemo imati sve više šanse za obranu titule što serija bude dalje odmicala, posebno ako dođe do četvrte ili pete utakmice. Imamo puno mlađu momčad od njih, koja može podnijeti te fizički zahtjevne susrete. Međutim, o finalu je teško nešto govoriti unaprijed, tu je svaka utakmica za sebe. Mi smo spremni, zdravi, što je najvažnije, i idemo hrabro u borbu, najveću što može biti."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!