Liga prvaka mladih, nokaut faza, Polufinale, 21.04.2023, 18:00 h, Stade de Geneve, Ženeva
Suci: Rohit Saggi, Morten Jensen, Anders Olav Dale (svi Norveška), 4. sudac: Alessandro Dudic (Švicarska)
Hajduk juniori
Jere Vrcić 50'
Rokas Pukštas 69'
Šimun Hrgović 76'
3:1(0:0) Milan U-19
Kevin Zeroli 83'

'Večeras je naša fešta!' Hajdukovi juniori su u finalu Lige prvaka!

Krešimir Milić • petak, 21.04.2023.
'Večeras je naša fešta!' Hajdukovi juniori su u finalu Lige prvaka!
Foto: EPA

"Dajte Milan da se igramo" orilo se s tribina dok su padali golovi za povijesnu pobjedu Hajdukovih juniora. Hajduk je bio bolji s 3:1 od Milana u polufinalu Lige prvaka mladih, a u finalu ih čeka utakmica protiv nizozemskog AZ-a...

Hajduk juniori
Milan U-19
Hajduk juniori
Milan U-19
33
Borna Buljan
2
Niko Đolonga
4
Mateo Jurić-Petrašilo
5
Luka Vušković
9
Mate Antunović
(do 65')
10
Jere Vrcić
11
Roko Brajković
(do 90'+3')
14
Šimun Hrgović
(do 90')
15
Noa Skoko
(do 66')
21
Rokas Pukštas
36
Ante Kavelj
Pričuvni igrači
28
Krešimir Nazor
65'
24
Tomislav Arković
66'
23
Domagoj Begonja
90'
25
Duje Reić
90'+3'
 
Trener
Marijan Budimir
69
Lapo Nava
2
Andrei Coubis
3
Andrea Bozzolan
(do 78')
6
Clinton Nsiala-Makengo
10
Gabriele El Hilali
16
Dariusz Stalmach
(do 70')
18
Kevin Zeroli
22
Victor Eletu
27
Hugo Cuenca
(do 78')
61
Diego Sia
(do 70')
91
Michele Casali
(do 89')
Pričuvni igrači
 
Chaka Traore
70'
 
Gabriele Alesi
70'
80
Jordan Longhi
78'
90
Davide Bartesaghi
78'
5
Jan-Carlo Simić
89'
Trener
Ignazio Abate

Kakav uspjeh Hajdukovih juniora! „Bili tići“ su finalu Lige prvaka mladih nakon što su s 3:1 bili bolji od Milana u polufinalu.

Igraj na nogometne utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Znalo se još i prije početka utakmice da će biti ovo teško taktičko nadmudrivanje između Marijana Budimira i Ignazia Abatea, trenera dvije momčadi koje su bez poraza u Ligi prvaka mladih i kojima nitko nije zabio više od jednog gola. Od početka je krenulo tvrdo pa tko koga, a kako smo se svi nadali da će biti Hajduk taj koji će zabijati. I ono čemu smo se nadali ostvarilo se. Cuenca prvi s 20-ak metara osmoj minuti, a lopta je otišla visoko preko gola.

Imao je i Hajduk uskoro prvu priliku. Deset minuta kasnije Pukštas je prošao u šesnaesterac i ubacio oštro kroz peterac, ali nije bilo nikoga na odigranoj lopti da to spremi u mrežu. Ubrzo je zaprijetio i Milan prvom ozbiljnijom šansom kad je Casali pucao s ruba kaznenog prostora, ali Buljan je bio spreman na to. Kad smo kod prilika u prvom dijelu, posljednju je imao Hajduk i to je bio prvi udarac na gol Splićana. Vukao je Brajković dugo loptu u 42. minuti i šutirao s 20-ak metara, ali lopta je završila malo pored gola.

I taj prvi dio bio je zapravo varka jer Hajduk je tad ispitao sve slabosti Milana koje je itekako iskoristio u drugom dijelu. Nakon odmora vratila se momčad koja je nastavila disciplinirano držati obranu od napada Milana, a s konkretnijom igrom naprijed. Vidjelo se to već u 51. minuti kad su mladi hajdukovci složili sjajnu akciju. Brajković je napravio najveći dio posla i ubacio na lijevu stativu gdje se našao Vrcić i pospremio loptu za 1:0 za ludilo na tribinama.

Orila se pjesma s tribine gdje su bili smješteni navijači Hajduka i nosili „bile tiće“ do novog gola. Hrgović je izborio korner u 68. minuti, a izvođenje je preuzeo Brajković. Ima Hajduk nekoliko dobrih skakača, a danas je to bio Rokas Pukštas koji je Brajkovićev ubačaj spremio glavom za 2:0.

Dok su mladi igrači Milana pokušavali shvatiti što ih je snašlo već su iz mreže vadili loptu nakon trećeg gola. Ukrao je loptu u 76. minuti Hrgović na lijevoj strani, prošao svog čuvara i podvukao loptu ispod vratara Milana za 3:0.

Ni Milan se nije bio spreman predati. Pritiskali su dugo, a uspjeli su i do gola u 83. minuti. Zeroli je iskoristio prvi ozbiljniji trenutak nepažnje hajdukovaca i s ruba kaznenog prostora uputio dobar udarac kojim je uspio matirati Buljana.

Orilo se s tribina „dajte Milan da se igramo“ dok su „tići“ privodili utakmicu kraju prema finalu Lige prvaka. Rekli smo u najavi utakmice povijesni uspjeh i utakmica generacije do prve iduće, a u toj idućoj Hajduk čeka finale Lige prvaka mladih protiv nizozemskog AZ Alkmaara. Dotad će se slavlje preliti na ulice Ženeve jer "večeras je naša fešta".

FOTO: EPA/SALVATORE DI NOLFI

Liga prvaka mladih, nokaut faza

polufinale

Sporting U-193:4 **AZ Alkmaar U-19
Hajduk juniori3:1Milan U-19

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!