Automoto

Neuville izletio sa staze i udario u drveće, vodstvo preuzeo Evans

HINA, Petar Jenjić • subota, 22.04.2023.
Neuville izletio sa staze i udario u drveće, vodstvo preuzeo Evans
Foto: Damir Senčar/HINA

U vodstvu WRC Croatia Rallyja je britanski vozačč Elfyn Evans koji je iskoristio izlijetanje vodeće Belgijca Oliviera Neuvillea...

Nakon subotnjeg jutarnjeg programa i četiri odvožena brzinska ispita u vodstvu ukupnog redoslijeda WRC Croatia Rallyja je Britanac Elfyn Evans.

Promjena na vrhu se dogodila u 11. brzinskom ispitu, od Ravne Gore do Skrada, kada je pogriješio dotad vodeći belgijski vozač Olivier Neuville.

Izgubio je u jednom zavoju Neuville kontrolu nad svojim Hyundaijem, izletio sa staze i udario u drveće. Zbog količine oštećenja morao je odustati od nastavka borbe.

Takav scenarij je iskoristio Britanac Evans i njegov suvozač Martin u Toyoti koji su time preuzeli prvo mjesto ukupnog redoslijeda. Nakon 11. 'brzinca' su imali 19 sekundi prednosti u odnosu na Estonca Otta Tanaka, a nove su tri i pol sekunde dobili u etapi na Platku te trenutačno imaju prednost od 22.6 sekunde.

Treći je Finac Esapekka Lappi, dok se među pet najboljih opet probio Francuz Sebastian Ogier.

U subotu poslijepodne slijede ista četiri brzinska ispita kao tijekom jutra, dok Croatia Rally završava u nedjelju s četiri 'brzinca'.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!