Ostali sportovi

Bivši svjetski prvak: 'Babić je bio zbunjen, bio je to grub način da nauči tešku lekciju'

Branimir Korać • nedjelja, 23.04.2023.
Bivši svjetski prvak: 'Babić je bio zbunjen, bio je to grub način da nauči tešku lekciju'

Alen Babić teško je poražen u borbi za WBC bridgerweight titulu. Poljak Lukasz Rozanski svladao ga je tehničkim nokautom u prvoj rundi...

Poljak Lukasz Rozanski, dojam je, bio je dosta podcijenjen u hrvatskoj javnosti i vladalo je mišljenje kako će Alen Babić bez problema doći do titule WBC prvaka, međutim dogodilo se potpuno suprotno. Rozanski je slavio tehničkim nokautom nakon svega dvije minute borbe.

Bivši WBO prvak u cruiserweightu, Johnny Nelson, smatra kako je početak borbe puno toga odredio, stavio Babića u probleme iz kojih se ovaj više nije izvukao.

"Babić je bio na pola puta između toga hoće li boksati ili se boriti. Mislim da je očekivao kako će proći kroz Rozanskog, ali kada je Rozanski krenuo, Babić je bio zbunjen. Bio je to za njega šok jer je ovaj put osjetio snagu s kojom on obično ide na protivnika. Grub način da nauči tešku lekciju. Susreo je još jednu malu tasmanijsku zvijer i nije bio spreman za to."

Nelson nije uvjeren da je Babić izabrao dobru taktiku.

"Ako je ikada postojao trenutak da Babić u borbi bude stari Babić, onda je to bilo sada. Najgore što je mogao napraviti je ići boksati protiv ovog tipa."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!