Nogomet

Kulešević: 'Nitko mi ne može reći da ovo nije dovoljno dobra momčad za uzeti pobjedu u 11 utakmica'

Mihaela Bradovski • utorak, 25.04.2023.
Kulešević: 'Nitko mi ne može reći da ovo nije dovoljno dobra momčad za uzeti pobjedu u 11 utakmica'

Osijek je danas predstavio novog trenera, momčad je preuzeo Stjepan Tomas koji će voditi Osječane do ljeta sljedeće godine...

Sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević žali što nije uspjelo s Borimirom Perkovićem koji je trebao spasiti sezonu, ali nije uspio doći do rezultata.

Igraj na Osijek - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Došlo je do raskida ugovora s trenerom Perkovićem, hvala mu na svemu. Boro je doveden da probamo spasiti sezonu, nije uspio, napravio je neke pomake, ali izostao je rezultat. Procijenili smo da ne možemo u tom smjeru i ponudili smo posao Stjepanu Tomasu kojem želimo puno sreće. Dolazi u nezgodnom trenutku, ali je veliki radnik i borac."

Kulešević ne bježi i od svoje odgovornosti za ovaj negativan niz.

"Negativan niz je bio i prije, kada se klub borio i za opstanak, nekako smo se svi zajedno skupili i ostali tada u ligi kasnim golom Barišića. Imali smo veliku podršku svih iako je bila jako teška situacija. Na nama je da skupimo snage i hrabrosti, apeliram na naše navijače da nam pruže podršku, svaka sljedeća utakmica je kvalifikacijska za Europu. Vidjet ćemo tko se može nositi s takvim pritiskom, zato smo i doveli takvog trenera koji je prošao kroz takve stvari. Ne bježim od odgovornosti, izašao sam pred navijače jer sam osjećao potrebu priključiti se igračima koji su krenuli prema njima. Nikoga nisam mislio svojim stavom iritirati ili uvrijediti."

Objasnio je Kulešević i prijelazni rok, priznaje kako je bio plan odreći se dijela igrača.

"U zimskom prijelaznom roku smo prodali igrače jer je to bilo zadano i zacrtano, nisam to napravio jer mi je bilo dosadno. U trenutku kada smo shvatili da ovako više ne može, napravili smo zaokret i sasvim novu strategiju. Za to što radimo, trebat će puno strpljenja iako teško je tražiti da budete strpljivi nakon 11 utakmica bez pobjede, sigurno je neugodno i nelagodno, ali i dalje tvrdim da imamo dovoljno dobru momčad, nitko mi ne može reći da ovo nije dovoljno dobra momčad da u 11 utakmica ne napravi pobjedu. Imali smo i nesreće, sada se moramo skupiti i spasiti sezonu."

Tomas je izabran jer se već nosio s pritiskom rada u klubovima.

"Stjepana dugo poznajem, veliki je radnik, napravio je karijeru na tome, funkcionirao je u drugim sustavima, ima trenerskog iskustva, a u stuaciji smo za koju mislimo da je on taj koji nas može povesti u bolje dane. Boru Perkovića smo doveli jer je trener koji puno radi na igri, ima hrabrosti staviti mlade, ali uz sve to tražili smp i rezultati, no imali smo sportsku nesreću. Promašeni jedanaesterci pa utakmica u Koprivnici..."

Stjepan Tomas zahvalio se na povjerenu i istaknuo da zna kako probuditi Osječane.

"Hvala na povjerenju, pun sam energije i entuzijazma, znam gdje sam došao i u kakvu situaciju, ali spreman sam. Imam formulu da dovedem Osijek tamo gdje mu je mjesto. Znamo da je negativni niz već na 11 utakmica, bitno je motivirati igrače i iz njih izvući maksimum. Ima tu kvalitetnih pojedinaca i nadam se da ćemo sa sutrašnjim danom krenuti s pobjedom i započeti pobjednički niz."

Tomas najavljuje otvoreni i napadački Osijek.

"Volim napadački nogoemt, težim igri, ali mislim da u početku nije bitna ljepota nego bodovi, pobjede i moramo biti pragmatični, probat ćemo uzeti maksimalan broj bodova koji možemo."

Osječane je pratio i upoznat je s njihovom kvalitetom.

"Pratio sam svaku utakmicu u zadnje vrijeme, vidio sam kako Osijek igra, u zadnjim utakmicama igra bolje, ali bilo je dosta nesreće. Tražit ćemo igru, vjerujem da su to kvalitetni pojedinci."

FOTO: NK Osijek

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!