Ostali sportovi

Osnovan Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije, bivša reprezentativka predsjednica

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 25.04.2023.
Osnovan Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije, bivša reprezentativka predsjednica

U svečanom salonu splitskih Gripa večeras je osnovan Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije...

Devet hrvatskih gimnastičkih klubova iz ove županije odlučilo je da će predsjednica novoosnovanog Saveza biti naša proslavljena olimpijka i to dvostruka, Tina Erceg Pejković (GK Marjan), dok su za dopredsjednike izabrani Doris Gerbec (GK Split) i Josip Malbaša (GK Sinj).

Skupštini su nazočili predstavnici svih gimnastičkih klubova Splitsko-dalmatinske županije, GK Marjan, AGK Stellae, GK Split, GK Kaštela, GK Gymsolin, GK Salto Solin, GK Sinj, KRŠG Rusulice i KRŠG Floramye, a podršku im je došao dati i predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik kao i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita, Splitskog kluba olimpijaca, Splitskog saveza sportova, Zajednice športskih saveza i udruga Splitsko-dalmatinske županije, Zajednice športskih udruga Kaštela, Solinske zajednice športova, Zajednice športskih udruga grada Sinja kao i brojni drugi.

"Dolaskom svih ovih ljudi večeras vidjela se velika podrška osnivanju ovog Saveza kojemu su glavni ciljevi razvitak i promicanje gimnastičkog sporta, svih njegovih disciplina, gdje je ključno širenje aktivnosti pogotovo među djecom i mladima. Sport je rezultat, a ovaj Savez će poticati izvrsnost, kvalitetu, ali i masovnost i ono što gimnastika jest kao bazični sport. Ultimativni sport u koji se ulazi od rane dobi i koji ima bitne odgojne zadaće. Izrazito bitna biti će međusobna suradnja među članicama, jer zajedničkim snagama možemo još bolje, težiti za višim ciljevima, a najviši cilj ovog Saveza je da napokon Splitsko-dalmatinska županija, gdje imamo 4 olimpijska ciklusa dvije dvostruke olimpijke, dobije svoj gimnastički dom. Da dobije centar s vrhunskim uvjetima kojih trenutno nema i u kojem će svi moći trenirati i gdje će se razvijati vrhunska gimnastika. Ukoliko se i dalje bude radilo na improvizaciji s uvjetima treniranja, u bližoj budućnosti neće biti vrhunskih rezultata. Spremni smo raditi na tome, u međuvremenu ostvarivati i manje ciljeve, pomagati i educirati sportaše, trenere i suce i dići sam gimnastički sport na jednu višu razinu u našoj županiji", rekla je predsjednica Tina Erceg Pejković.

Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije peti je županijski gimnastički savez u Hrvatskoj nakon Zagrebačkog gimnastičkog saveza, GS Karlovačke županije, GS Šibensko-kninske županije te nedavno osnovanog GS Ličko-senjske županije.

"Hrvatski gimnastički savez potiče sve županije koje imaju tri i više gimnastičkih klubova da osnuju svoje saveze kako bi se ujedinili i lakše mogli ostvarivati zajedničke ciljeve i napredovati kroz stručni kadar, materijalne uvjete, ali i infrastrukturno. Novoosnovani Gimnastički savez Splitsko-dalmatinske županije od izrazite je važnosti za naš sport, jer od nacionalnog gimnastičkog interesa je da taj Savez dobije adekvatnu dvoranu i infrastrukturu. To je jedina Županija koja je dala dvije olimpijke u četiri uzastopna olimpijska ciklusa i primarni je cilj stvoriti regionalni županijski gimnastički centar koji bi doprinio daljnjem razvoju našeg sporta na jugu Hrvatske. Posebno mi je drago vidjeti da se u ovakve ciljeve sve više uključuju moje kolege bivši reprezentativci, poput Tine, koji imaju svoje ime i prezime, izgrađene karijere, vrhunsko obrazovanje i koji osjećaju odgovornost prema gimnastičkom sportu i spremni su svoju energiju, znanje i iskustvo dati našem sportu. Uz suradnju s iskusnim članovima naše gimnastičke obitelji koji su ovaj sport u Hrvatskoj donijeli do vrhunskih razina, nove mlade snage donijeti će samo benefite za gimnastiku", poručio je Marijo Možnik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!