Rukomet

Hrvatski rukometaši u Grčkoj idu po jedno od prva dva mjesta

Branimir Korać • srijeda, 26.04.2023.
Hrvatski rukometaši u Grčkoj idu po jedno od prva dva mjesta

Peto kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo Hrvatskoj donosi dvoboj protiv Grčke u gostima. Oprez je potreban, ali ako Hrvatska zaigra kako može, rezultat ne bi smio izostati...

Hrvatska rukometna reprezentacija danas u Grčkoj nastavlja s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Utakmica je važna kako se ne bi zakomplicirala situacija uoči zadnjeg kola i dvoboja protiv Belgije, Hrvatska je svakako kvalitetnija, ali u Grčkoj nije tako lako igrati što su najbolje vidjeli Nizozemci.

Igraj na Grčka - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon četiri odigrana kola Grčka je na vrhu ljestvice s tri pobjede i jednim porazom, slavila je protiv Nizozemske kod kuće te protiv Belgije kod kuće i u gostima, a jedini poraz nanijela joj je upravo Hrvatska koja je bila bolja s 33:25.

I u tom susretu Hrvatska je mogla slaviti i uvjerljivije, osjetilo se kako to nije ista razina rukometa, ali u Grčkoj se očekuje neizvjesniji dvoboj. Domaćin je na svom terenu posebno jak, navijači stvaraju vruću atmosferu i trebat će dosta mirnoće i koncentracije da se susret privede kraju na željen način.

Poraz od Grka značio bi definitivni oproštaj od šansi za prvo mjesto u skupini što je bitno zbog samog ždrijeba Europskog prvenstva. Pobjedom u Grčkoj Hrvatska bi ostala u utrci s Nizozemskom za vrh, bila bi potrebna pobjeda i protiv Belgije dok bi Nizozemci trebali negdje prosuti bodove.

Inače, na Europsko prvenstvo prolaze po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine te još četiri najbolje trećeplasirane iz ukupno osam skupina.

Ovo je drugi reprezentativni termin pod vodstvom Gorana Perkovca, ponovno je vrlo malo vremena da bi se neke stvari uigrale i iskristalizirale, ali polako bi se mogli vidjeti obrisi Perkovčevih želja kako bi reprezentacija trebala igrati pod njegovim vodstvom.

Što su rekli

Goran Perkovac, izbornik Hrvatske: "Hrvatska je spremna, koncentracija mora biti na visini. Moramo dobiti Grčku, a onda idemo kao prvi ili drugi iz naše grupe. Znamo da je Grčka, posebno na domaćem terenu, agresivna i igra na granici provokacije. Nećemo se dati dovesti pod pritisak, probat ćemo kontrolirati utakmicu od početka. Želimo kvalitetu staviti u prvi plan i dominirati, želimo ih u obrani dovesti u situaciju da griješe i lakim golovima iz kontre pokušamo završiti."

Luka Cindrić, hrvatski reprezentativac: "Uvijek je lijepo doći, puni smo motivacije i želje za novim utakmicama. Nadam se da ćemo ovu priliku iskoristiti za dobru igru i pobjedu. Grčka je odlična ekipa, vrlo neugodna. Mene iskreno ne čudi, ali očekivao sam neki drugačiji redoslijed. Sigurno je da nas čeka teška i zahtjevna utakmica."

Mjesto, vrijeme, suci

Chalkida, Tasos Kampouris, 17:00

Suci: Vaclav Horaček, Jiri Novotny (Češka)

Forma

Grčka:

Grčka - Belgija 26:24
Belgija - Grčka 24:26
Grčka - Nizozemska 32:28
Hrvatska - Grčka 33:25
Grčka - Turska 26:28

Hrvatska

Hrvatska - Nizozemska 25:25
Nizozemska - Hrvatska 32:27
Hrvatska - Bahrein 43:32
Hrvatska - Belgija 34:26
Danska - Hrvatska 32:32

Prošli međusobni dvoboj

Hrvatska i Grčka sastale su se na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo i Hrvatska je upisala uvjerljivu pobjedu 32:25. Moglo je biti i uvjerljivije, no nije bilo potrebe za stiskanje punom snagom.

Prognoza

Kvaliteta je definitivno na strani Hrvatske i sve osim pobjede izabranika Gorana Perkovca bilo bi neugodno iznenađenje.

FOTO: HRS / Jozo Čabraja / kolektiff

Europsko prvenstvo 2024., kvalifikacije, skupina 5

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Grčka26:31Hrvatska
Belgija23:28Nizozemska
1Hrvatska 6180:164+169
2Nizozemska 6170:157+139
3Grčka 6161:172-116
4Belgija 6151:169-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!