SuperSport Hrvatska nogometna liga, 31. kolo, 26.04.2023, 19:10 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Zdenko Lovrić, Marjan Tomas, Ivan Janić; 4. sudac: Goran Pečarić
Gorica
Gorica
0:0(0:0) Hajduk
Hajduk

Dobre prilike, loša realizacija: Leko ostao bez dva igrača za Dinamo, Gorica preskočila Šibenik

Krešimir Milić • srijeda, 26.04.2023.
Dobre prilike, loša realizacija: Leko ostao bez dva igrača za Dinamo, Gorica preskočila Šibenik
Foto: FaH

Gorica i Hajduk remizirali su u susretu 31. kola SuperSport HNL-a odigravši 0:0. Tresle su se vratnice, ali lopta put do mreže nije pronašla…

Dvije jako dobre prilike imao je Hajduk s kojima je mogao doći do bodova s kojima bi Dinamo dočekao na minus deset zaostatka. Blizu su bili Mlakar i Livaja, ali lopta nije pronašla put do gola. S druge strane preciznosti je nedostajalo Fućku i Mitroviću pa je konačni rezultat utakmica bez golova. U 31. kolu SuperSport HNL-a odigrali su Gorica i Hajduk 0:0.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sami početak nije obećavao previše i sve je naginjalo prema tome da bi mogla biti dosadna utakmica kako na koncu i sugerira rezultat. No bilo je tu zanimljivih situacija, ali ipak za bolji ukupni dojam nedostajali su golovi.

Dvije odluke o kojima će se sigurno još oglašavati sudački eksperti dogodile su se u razmaku od minute. U 16. minuti Pršir je pao nakon duela s Livajom. Povlačio je napadača Hajduka za dres, a onda je i pao te ga je kapetan Bijelih zahvatio rukom. Pad je naglasio i krikom, a Lovrić se uhvatio za džep. Činilo se da će karton dobiti Livaja, no dobio ga je Pršir za simuliranje i brzo se podigao s poda kad je vidio odluku Lovrića.

Minutu kasnije Mlakar je odigrao jednu povratnu loptu u sredinu kaznenog prostora, a zaustavio je rukom Bralić klizeći. Lovrić je bio na svega par metara od mjesta događaja i signalizirao igranje rukom u šesnaestercu te pokazao na bijelu točku. No, uključio se VAR i pozvao glavnog suca susreta da pogleda snimku nakon čega je ipak odlučio poništiti svoju prvotnu odluku.

Prvu bolju priliku imala je Gorica u 25. minuti nakon kornera kad je Krizmanić pokupio odbijanac, ali je pogodio u blok Mlakara. Samo dvije minute kasnije ponovno je bilo opasno pred vratima Hajduka kad je Mitrović nakon ubačaja pogodio stativu.

Pred kraj prvog dijela pala su i tri žuta kartona, a jedan je dobio Benrahou zbog unošenja u lice Prširu. Taj karton znači i suspenziju za Marokanca te ga neće biti u nedjelju protiv Dinama na Poljudu.

Hajduk je u prvom dijelu bio bez bolje prilike, a u drugom dijelu ubacuju u brzinu više. Već na otvaranju drugog dijela Mlakar je pogodio stativu nakon prizemnog ubačaja Melnjaka s lijeve strane. Banić je već bio savladan, ali nedostajalo je malo preciznosti da lopta završi u mreži. Opasno je bilo i u 51. minuti.

Poslao je Mlakar sjajnu dugu loptu za Livaju sa svoje polovice iza leđa obrane Gorice. Livaja je dobro primio loptu, pobjegao obrani Gorice i gađao kroz noge Banića, ali vratar Gorice je uspio spasiti domaće.

Nisu jedino hajdukovci prijetili prema vratima Gorice, bilo je tu ponovno opasnih situacija kreiranih od strane obrane gostiju. Awaziem je u 62. minuti poklonio loptu Fućku, a srećom po Splićane budan je bio Fossati koji je otklonio opasnost prije nego je napadač Gorice stigao reagirati.

Zaprijetili su igrači Gorice i u 79. minuti. Fućak je primio dubinsko dodavanje Majstorovića i pao nakon duela s Awaziemom. Tražio je prekršaj, ali sudac nije ništa pokazao.

Ostao je Leko u nastavku i bez još jednog igrača za Dinamo. Na popis onih koji neće igrati na Poljudu u nedjelju sigurno je Agustin Anello koji je dobio žuti karton u 86. minuti nakon prekršaju na Ndockytu 20-ak metara od gola.

Do kraja smo odgledali utakmicu bez konkretne akcije ili ideje na ijednoj strani kako do gola za pobjedu. Ovim remijem Hajduk je na minus 12 iza Dinama, a Gorica je se bodovno izjednačila sa Šibenikom te time i preskočila glavne rivale u borbi za ostanak u ligi.

FOTO: HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!