Nogomet

Sopić: 'Imali smo samo tri dana odmora, a Lokomotiva šest. Netko mi to treba objasniti'

Krešimir Milić • srijeda, 26.04.2023.
Sopić: 'Imali smo samo tri dana odmora, a Lokomotiva šest. Netko mi to treba objasniti'
Foto: FaH

Trener Gorice prokomentirao je remi protiv Hajduka. U susretu 31. kola odigrali su remi bez golova…

Gorica je u remiju bez golova s Hajdukom osigurala vrijedan bod u borbi za ostanak. Bilo je prilika na obje strane, ali nedostajalo je preciznosti koja bi možda odlučila pobjednika. Trener Gorice Željko Sopić dao je svoje viđenje susreta.

Igraj na SuperSport HNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Energetski jako zahtjevna utakmica za nas. Ako se igra engleski tjedan u ligi u kojoj sam igrao, a to je Njemačka. Mi imamo tri dana odmora, a Lokomotiva šest. Netko mi to treba objasniti pošto sam ja telac. Svojim igračima skidam kapu do poda, neupitna je kvaliteta Livaje u svakom potezu. S druge strane je danas stajao Hajduk. Moramo respektirati protivnika i njegovu kvalitetu. Ne mogu reći da nisam zadovoljan s nulom. Htjeli smo pobijediti, ali i Hajduk je. Zadovoljni smo s bodom jer smo energetski bili prazni. Igrali smo utakmicu nakon tri dana. Nije prvi put. Kada smo igrali zaostalu utakmicu s Varaždinom, igrali smo na Maksimiru nakon dva i pol dana. Ne znam tko to određuje. Možda da treniram Manchester United i imam 47 igrača mogu igrati svaki dan“, rekao je Sopić i dodao:

„Reći ću kao i na televiziji, slobodno me mogu kazniti. Između utakmica Gorici može biti tri dana, dok recimo, Lokomotiva ima šest dana. No dobro, bila je ovo ravnopravna utakmica, Hajduk je imao posjed, a Livaja je svakim dodirom pokazao neupitnu kvalitetu. Svojim igračima skidam kapu.“

Upitali su ga novinari na konferenciji za medije kako komentira Fućka i je li trebao dodati Mitroviću u jednoj situaciji za gol.

„Napravio je tako kako je. Rekao je da ga nije vidio. On se bori i uvijek daje sve od sebe, ali eto to je život.“

Je li Gorica danas mogla odigrati još bolje ili su ušli u utakmicu želeći bod, bilo je jedno od pitanja.

„Tako se ulazi u utakmicu? Ja tako nešto ne poznajem. S druge strane je stajao Hajduk, takvu momčad morate respektirati. Ja ne mogu reći da nisam zadovoljan. Naravno da sam želio pobijediti, ali isto tako su i oni. Zadovoljni smo s bodom jer smo igrali nakon tri dana. Jako je bitno da Gorica igra svako tri dana. Gorica igra nedjelja - srijeda, Rijeka nedjelja - četvrtak, a Lokomotiva petak - četvrtak.“

Ostvarila je Gorica ovim remijem i napredak ako se u obzir uzme da su u prethodna tri susreta upisali poraze protiv Hajduka. S tom konstatacijom se nije složio i Sopić.

„Niste u pravu. U toj utakmici protiv Hajduka smo bili bolji i imali izrazitije prilike. Zadovoljan sam s bodom, ali smo u Splitu odigrali bolju utakmicu. Treba samo raditi, nekad se plodovi rada vide, a nekad ne. Imamo isti broj bodova kao i Šibenik. Nadam se da ćemo na kraju biti bolji i svaki dan treniramo samo zbog toga“, zaključio je Sopić.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!