Rukomet

Perkovac: 'Nije to bio neki super rukomet, ali drugo je poluvrijeme bilo sasvim solidno'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.04.2023.
Perkovac: 'Nije to bio neki super rukomet, ali drugo je poluvrijeme bilo sasvim solidno'

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je 31:26 pobjedu protiv Grčke i time osigurala nastup na Europskom prvenstvu. Čak i s trećeg mjesta imala bi dovoljno bodova za prolaz...

Izbornik Goran Perkovac tako je stigao do prve pobjede na klupi hrvatske reprezentacije. Perkovac je nakon susreta bio zadovoljan i to uglavnom nastupom u drugom poluvremenu.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nije bilo lako, ali ja sam jako zadovoljan. Ekipa je pokazala volju i angažman, nije to bio neki super rukomet, ali drugo je poluvrijeme bilo sasvim solidno i ako igramo kao u drugom dijelu, ja sam zadovoljan. Naravno da to nije dovoljno za dobiti Francusku ili Dansku, ali za ovakve ekipe je dovoljno. Veseli me da smo cijelo drugo poluvrijeme kontrolirali utakmicu i da nije bilo nekakvih problema, ali još me više veseli da sada idemo u Rijeku gdje ćemo imati nekoliko treninga da možemo još bolje uigrati ekipu."

Bilo je problema s obranom koju je želio igrati i vrlo brzo je odustao i vratio se u tradicionalnih 6-0.

"Ta 5-1 koju smo uvježbavali nije funkcionirala, brzo smo to vidjeli i nakon deset minuta smo je promijenili u 6-0 i odmah je bilo bolje. No veći problem nam je bio napad. Mi smo dobili deset golova, to je malo, ali smo i zabili samo deset. Promašili smo jedno pet-šest stopostotnih šansi i da smo samo pola toga zabili, vodili bi već u prvom poluvremenu."

Za razliku od susreta protiv Nizozemske, Hrvatska je imala na raspolaganju Luku Cindrića i Marina Šipića.

"S Cindrićem i Šipićem to je jedna sasvim druga ekipa i točno se vidi ta kvaliteta koju oni donose. To se ne može zamijeniti i nadam se da će i u budućnosti ovako izgledati. Još kada nam dođu Martinović i Jaganjac, bit će to jako respektabilna ekipa."

Posebno velika očekivanja ima Perkovac od Cindrića.

"Očekujem od Luke da bude vođa ove ekipe, da igra ovako kao danas i točno se vidi da igra sa zadovoljstvom te da mu je drago što je ovdje. To me posebno veseli. Međutim ne samo Luka, svi ostali su dali svoj obol."

Naravno, postoje i neke stvari koje nisu najbolje funkcionirale.

"Ono što me nije zadovoljilo je bila transformacija iz obrane, želim da igramo brz rukomet, ali nije to lako preko noći posložiti."

Perkovac dodaje kako ga ne bi zadovoljilo treće mjesto i prolaz na Europsko prvenstvo na taj način.

"Mi nismo tu da budemo treći, mi moramo pobjeđivati i nadam se da smo sada krenuli u tu seriju pobjeda i da će u budućnosti sve biti bolje."

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/Kolektiff images

Europsko prvenstvo 2024., kvalifikacije, skupina 5

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Grčka26:31Hrvatska
Belgija23:28Nizozemska
1Hrvatska 6180:164+169
2Nizozemska 6170:157+139
3Grčka 6161:172-116
4Belgija 6151:169-180

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!