Košarka

Butler predvodio Heat u izbacivanju favoriziranih Bucksa, Warriorsi okrenuli sve na svoju stranu

Krešimir Milić • četvrtak, 27.04.2023.
Butler predvodio Heat u izbacivanju favoriziranih Bucksa, Warriorsi okrenuli sve na svoju stranu
Foto: EPA

Velika očekivanja imali su svi od prvih nositelja Istočne konferencije, no Giannis Antetokounmpo nije mogao sam. Problem im je bio i Butler koji je ostao nezaustavljiv za Buckse…

Jimmy Butler predvodio je Miami Heat do nove pobjede protiv Milwaukee Bucksa i to one kojom su zaključili seriju s 4:1. Činilo se da će Bucksi uspjeti smanjiti na 3:2, ali Butlerovo ubacivanje u brzinu više i odveo utakmicu u produžetke što je promijenilo tijek utakmice u kojoj je Heat slavio 128:126.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Butler je bio nezaustavljiv za Buckse ubacivši 42 poena dodavši osam skokova i četiri asista. Imao je veliku pomoć Bama Adebayoa koji je postigao triple-double s 20 poena, 10 skokova i toliko asistencija. Gabe Vincent dodao je 22 poena.

Giannis Antetokounmpo je imao 38 poena i 20 skokova za Buckse, iako je pucao samo 10 od 23 slobodna bacanja. Khris Middleton dodao je 33 poena.

Miami će tako nakon ove pobjede igrati s New York Knicksima koji su osigurali prvo play-off polufinale nakon deset godina.

Na zapadu su Warriorsi počeli loše, a sad su napravili break protiv Sacramento Kingsa. Došli su do treće pobjede u seriji slavljem u Sacramentu s 123:116. Do slavlja ih je predvodio Steph Curry s 31 poenom i 8 asistencija.

Klay Thompson je zabio 25 poena, a Draymond Green 21. Šestoricu dvoznamenkastih igrača Kingsa po broju poena vodio je De‘Aaron Fox s 24.

Golden State trenutno vodi 3:2, a pobjednik serije bi mogao biti odlučen u idućoj utakmici.

NBA doigravanje:
Milwaukee Bucks - Miami Heat 126:128
Sacramento Kings - Golden State Wariors 116:123

FOTO: EPA/RHONA WISE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!