Ostali sportovi

Ovaj vikend vrlo lako bismo mogli saznati prvake Hrvatske u odbojci

Sportnet, Petar Jenjić • petak, 28.04.2023.
Ovaj vikend vrlo lako bismo mogli saznati prvake Hrvatske u odbojci

Ovoga vikenda pred nama su treće utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske za odbojkaše i odbojkašice. Obje serije tako bi vrlo lako mogle završiti...

Odbojkašice Mladosti, aktualne prvakinje Hrvatske, nakon što su u prethodna dva susreta s 3:0 pobijedile ekipu s istočnog dijela Zagreba, Dinamo, u trećem susretu, u subotu 29. travnja u Domu odbojke, u 16.30 sati, žele obraniti naslov najboljih i zadržati nepobjedivost koja traje već pune dvije godine.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Mladosti, Miodrag Miki Stojaković, posljednjih je dana dozirao treninge kako bi njegove igračice što spremnije ušle u meč i odradile posao do kraja. Nije euforičan pred treći susret, koji lako može biti i posljednji u ovoj sezoni.

”Vodimo s 2-0 u seriji ali ništa još nije gotovo i nećemo slaviti unaprijed. Odradili smo pripremu za susret ozbiljno, kako i priliči suparnicama i važnosti susreta, te s velikim motivima krećemo po obranu naslova. Sve su igračice zdrave i spremne, a to je i najvažnije.”

Astrid Popić, iskusna srednja blokerica Mladosti, pred treći finalni susret je rekla:

"Dobro smo odradile prve dvije pripremne utakmice, a to nam je i bio cilj. Fokusirano smo odradile sve što smo se prije susreta u pripremi dogovorile, iako mi možemo i bolje od toga. Sve se nadamo da ćemo u subotu i završiti ovogodišnje prvenstvo. Dinamo je vrlo kvalitetna ekipa koja dobro igra i ne dopuštaju nam ni trenutak opuštanja. Nisu to lake utakmice, bez obzira na rezultat. Stalno moramo visoko držati fokus. Mislim da nas ne mogu više ničime iznenaditi, pa makar vrhunski servirale, a mi imale loš dan na prijemu."

Niti Astrid baš nema odgovor na činjenicu da gotovo svako otvaranje susreta lošije krenu, kao da su još nezagrijane.

"Teško je to objasniti, iako je dogovor da krenemo jako od početka, da steknemo prednost jer je tada lakše igrati, nema nervoze. Ali, nekako ispada da nam treba neko vrijeme za zagrijavanje. Kako na kraju ipak pobijedimo s 3:0, to je onda ipak manji problem."

U redovima Dinama svjesni su da je Mladost apsolutni favorit, no isto tako, žele se pokazati u što boljem svjetlu, jer ovo su, za ovaj mladi kolektiv, utakmice za pamćenje. Tek su treću sezonu u Superligi, a već su igrale dva finala, Kupa Hrvatske i Superlige.

Njihov trener Igor Šimunčić dobro zna kako se suprotstaviti Mladosti, no još uvijek nema takav tip igračica koje mogu odraditi sve njegove zamisli. Iskusan kakav je, pred treći susret može najaviti:

"Dobru borbu i lijepu utakmicu za gledatelje. Nama je samo cilj što duže biti u egalu s Mladosti, što duže biti fokusiran na utakmicu i činiti što manje pogrešaka koje nas na kraju koštaju pojedinog seta. Bez tih greškica mogao je otići i na našu stranu. Spremamo se ozbiljno za treći susret, kao i obično, i želimo seriju vratiti u našu dvoranu na Peščenici."

To je želja i jedne od najiskusnijih njegovih igračica, Valentine Vrbanc.

"Drago mi je da igramo sve bolje i bolje, iz utakmice u utakmicu, i da pružamo sve bolji otpor Mladosti. Stoga bih silno željela da se vratimo još jednom u našu dvoranu, gdje se osjećamo dobro i gdje imamo odličnu podršku naših vjernih navijača. Iako, znam da će oni napraviti sjajnu atmosferu i u Domu odbojke."

Kod odbojkaša je serija također stala na 2-0, ali za Mursu Osijek, ovogodišnje pobjednike Kupa Hrvatske Vinka Dobrića, koji žele objediniti naslov i donijeti povijesnu krunu u Osijek, koji još do sada nema muškog prvaka Hrvatske u ekipnom sportu.

Trener Mladosti Ratko Peris pred put u Osijek na treću utakmicu još uvijek ne smatra da je sve gotovo za njegovu momčad:

"Prodrmala nas je i malo izbacila iz ritma druga utakmica u Domu odbojke, gdje se krajem setova svašta događalo zahvaljujući nekim sudačkim odlukama. Osijek je ovoga puta bio mirniji, a u ovakvim utakmicama jedan do dva poena po setu rade razliku. Mursa je bila ipak spremnija, nisu se dali destabilizirati niti na naše jake servise. Kratko je vrijeme između utakmica, tako da se ne može puno toga učiniti, no definitivno neke stvari moramo popraviti pred treći susret u Osijeku. Nije to još gotovo, opet će to biti jedna avantura, da li u tri ili četiri ili pet setova, vidjet ćemo. Uostalom, ove su do sada završile s 3:0 pa je bila drama u svakoj, mislim da neće drugačije biti u nedjelju. Sve je još otvoreno, do zadnje kapi krvi ćemo se boriti pa ćemo vidjeti do kuda će nas to dovesti."

Mario Teppert, strateg Murse Osijek, svjestan je rizika koji nisi treći susret.

"Sve su do sada bile teške i zahtjevne utakmice s Mladosti, bez obzira na to što smo ih dobili s 3:0. Držali smo koncentraciju cijelo vrijeme vrlo visoko, a pogotovo na krajevima setova. Navijači koji su došli i u Zagreb jako su nam pomogli, oni nam daju vjetar u leđa, tako da se nadam da će u nedjelju u 20.15 sati u našoj dvorani biti prepune tribine. Pripremamo se za treću vrlo ozbiljno, kao i za sve do sada, svjesni da ovo što trenutno vodimo s 2-0 moramo kapitalizirati do kraja. Imamo veliku priliku u trećem susretu na našem terenu uzeti tu povijesnu titulu, i ne želimo je ispustiti iz ruku. Znamo da nas čeka još jedna teška bitka, da se Mladost neće predavati, ali ja vjerujem da možemo u Osijeku završiti seriju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!