Nogomet

Olmissum ima meč loptu u Puli, domaćin želi izboriti majstoricu

Petar Jenjić • petak, 28.04.2023.
Olmissum ima meč loptu u Puli, domaćin želi izboriti majstoricu

Stanoinvest Pula večeras će biti domaćin Olmissumu u drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske. Omišani stižu u goste u želji da iskoriste prvu meč loptu, a Puljani da majstoricu vrate u Omiš..

Pred nama je druga četvrtfinalna utakmica Prvenstva Hrvatske u kojoj je Stanoinvest Pula domaćin Olmissumu. Kada dođe vrijeme doigravanja za prvaka SuperSport 1. HMNL, uvijek i iznova očekujemo dvije stvari. Prva od njih je drama, a druga spektakl.

Igraj na doigravanje za PH na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Upravo dramatično bilo je u prvoj utakmici odigranoj u Omišu gdje je domaćin stigao do prednosti u seriji na dvije pobjede, ali nikako mu nije bilo lako. Mataja je briljirao kod gostiju u prvom poluvremenu s dva gola, a jedan je za domaće postigao Sekulić.

Međutim, Omišani u nastavku dolaze do preokreta. Novi pogodak postigao je Sekulić, dok je za pobjedu zabio Perišić. Svi preduvjeti dobre futsal utakmice bili su ispunjeni, a ništa manje ne očekujemo ni večeras u DS "Mate Parlov" u Puli gdje će prvu meč loptu imali Omišani, no neće im biti nimalo lako.

Tako je Olmissum slavio i u drugom međusobnom dvoboju ove sezone odigranom na Ribnjaku, dok je jedini dvoboj u Puli završio golijadom i podjelom bodova, završilo je 4:4. Nakon osvojenih Superkupa u Kupa, Puljani će sigurno željeti zaključiti sezonu apsolutnom dominacijom u Hrvatskoj, osvajanjem trostruke krune.

To će biti jako teško, posebno jer prvi dio sezone nije bio toliko briljantan. Stanoinvest Pula zaključila ga je na sedmom mjestu s 24 boda iz 18 utakmica. U devet domaćih prvenstvenih utakmica upisala je četiri pobjede, tri poraza i dva remija.

Prvi dio sezone Olmissum je zaključio na 31 osvojenom bodu iz 18 odigranih utakmica što je bilo dovoljno za drugo mjesto. Ove sezone odigrali su devet gostujućih utakmica u kojima su upisali svega jedan poraz, čak pet remija i tri pobjede.

Što su rekli

Niko Vukmir, igrač Stanoinvest Pule: "Nemamo previše vremena za tugovanje, trebamo nešto naučiti iz grešaka koje smo radili i truditi se da ih ne ponovimo. Vjerujem da će i u Puli biti ista ovakva utakmica u kojoj će odlučivati jedna lopta. Nadam se da će ona otići na našu stranu, a u tome će nam od velike pomoći biti naši navijači. Uz njihovu podršku, uvjeren sam da možemo izjednačiti seriju i vratiti se na majstoricu u Omiš."

Marko Mladin, trener Olmissuma: "S postignutim rezultatom i drugim mjestom prije doigravanja možemo biti zadovoljne. Što se tiče same igre, sigurno je da smo u nekim utakmicama mogli i morali bolje, tu imamo mjesta za napredak. Nadam se da su najbolja ovosezonska izdanja tek ispred nas i da ćemo se sada prikazati u najboljem svjetlu."

Mjesto, vrijeme, suci

DS Mate Parlov, Pula, 20:00

Suci: Nikola Jelić, Mario Blažin, Stjepan Harastija, Luka Pastuović

Forma

Olmissum - Stanoinvest Pula 3:2
Novo Vrijeme - Stanoinvest Pula 7:4
Stanoinvest Pula - Osijek 7:2
Stanoinvest Pula - Universitas 3:2
Square - Stanoinvest Pula 1:1

Olmissum - Stanoinvest Pula 3:2
Olmissum - Universitas 6:1
Square - Olmissum 1:2
Olmissum - Vrgorac 1:2
Crnica - Olmissum 3:2

Zadnji susret

U prvoj međusobnoj utakmici Olmissum je slavio s 3:2, iako su prvo poluvrijeme Puljani zaključili s vodstvom od 2:1. Za propuštenim šansama itekako mogu žaliti današnji domaćini koji će večeras pokušati okrenuti svoju sreću.

Prognoza

Drama i futsal spektakl, ništa manje ne očekujemo ni večeras. Pula je znala ove sezone gubiti na domaćem terenu. Nije to bila neosvojiva tvrđava, no i kada se to dogodilo, bilo je jako tijesno, tako da ćemo ipak prognozirati pobjedu domaće momčadi.

FOTO: Futsal Dinamo

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!