Nogomet

Dinamo bi slavio naslov na Poljudu, Hajduk im proslavu želi odgoditi

Krešimir Milić • nedjelja, 30.04.2023.
Dinamo bi slavio naslov na Poljudu, Hajduk im proslavu želi odgoditi
Foto: FaH

Za dinamovce je proslava titule prvaka na Poljudu velika stvar što se vidi po broju kupljenih ulaznica za derbi u Splitu. U tom postotku ni za rođendansku utakmicu nije bio toliki interes kao za mogućnost naslađivanja s najvećim rivalom...

Ono što nijedan navijača Hajduka sigurno ne bi želio danas je proslava Zagrepčana na Poljudu. Dinamo ima priliku matematički osigurati naslov prvaka danas u Splitu, a dovoljno im je da ne izgube od Hajduka. Navijači Dinama dojma su da to ne bi trebao biti problem što govori i rasprodan gostujući sektor koji prima nešto manje od 1.500 gledatelja, dok je primjerice na rođendanskoj utakmici prošlog kola na Maksimiru bilo nešto više od 2.800 gledatelja.

Igraj na Hajduk - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dinamo se ove sezone nudio Hajduku za skidanje s trona kao nikad u novijoj povijesti. No, Hajduk je pod Ivanom Lekom otišao u neku drugu dimenziju iz koje još uvijek traži izlaz. Leko je dočekan s razlogom kao vrhunski trener s obzirom na prijašnje rezultate.

No, ono što je u Hajduku dosad pokazao nije sjena referenci s kojima se vratio u matični klub. Ove sezone pod njim Splićani su doživjeli i najveću rezultatsku blamažu, onu 4:0 u Maksimiru koje se navijači Hajduka još dobro sjećaju.

Baš taj poraz trebao bi biti motivacija igračima, ali za Leku ponovno neće biti lako s obzirom na stanje u kadru. Puno je opet izostanaka koji nikako Splićanima ne idu u prilog, no i s takvim stanjem kadra motiv bi protiv najvećeg rivala trebao biti isti.

I Dinamo je ove sezone mijenjao trenera, a na klupi je Lekin vršnjak Igor Bišćan pod kojim nemaju još poraza.

Dinamo s druge strane ima svoj motiv koji čak djeluje i veći iz svake perspektive. Proslaviti naslov prvaka na stadionu najvećeg rivala želja je svakog kluba, a Dinamu je danas dovoljno za to ostvariti tek da ne izgubi.

Na Hajduku je da tu proslavu prolongira Modrima za neku drugu priliku.

Što su rekli?

Ivan Leko, trener Hajduka:„Brojevi su tu. Nakon ovoliko kola zasluženo su tu gdje jesu, mi smo tu gdje jesmo. Ne zamaramo se kalkulacijama. Nastojimo se pripremiti da odigramo dobru utakmicu. Imat ćemo teren koji je dobar iz kola u kolu. Očekujemo lijepo vrijeme i puno ljudi te dvije ekipe koje igraju nogomet. Naš fokus je na teren, pokazati navijačima da smo dobri, ozbiljni, da znamo što radimo, da imamo srce i pokušat ćemo pobijediti koji je tu gdje je zasluženo“

Igor Bišćan, trener Dinama:“ Derbi je najveća utakmica u našem klupskom nogometu, a ovaj nedjeljni bit će poseban i po tome što imamo priliku na Poljudu potvrditi naslov iako pritom moram priznati da uopće nismo o tome pričali već smo se pripremali kao i za sve prethodne utakmice. Analizirali smo suparnika i tako slagali pripremu za utakmicu. Očekujem sve ono što derbi nosi, puno želje, emocija, tenzija, utakmice će vjerojatno biti drukčija od prethodnih po pitanju tempa, intenziteta... Znamo što nas čeka, Hajduk želi održati prvenstvo na životu što dulje može, sve će učiniti da mi ne osvojimo naslov na njegovom stadionu. Zato ih očekujem jako motivirane da u tome uspiju, a mi moramo naći način kako ostvariti svoj cilj“

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Poljud, Split, 18:00

Sudac:Dario Bel

Nedostaju

Hajduk: L. Kalinić, Elez, Kalik, Grgić, Ferro, Simić, Vušković (ozljede), Benrahou, Kalik (kartoni)

Dinamo: B. Šutalo, Theophile (ozljede)

Zadnji susret

U zadnjem susretu Hajduk je doživio apsolutni debakl i poniženje na Maksimiru. Dojam je nakon utakmice bio da su dinamovci povukli i ručnu koliko su loše hajdukovci stajali na terenu. Slavio je Dinamo tad 4:0 golovima Ademija, Baturine i dva Ivanušeca.

Prognoza

Sigurno je da igrači Hajduka žele vratiti najvećim rivalima za onaj težak poraz na Maksimiru, ali ostaje pitanje hoće li ih trener ovog puta znati posložiti da bi cilj i ostvarili. Teška je svakako prognoza jer se ipak radi o utakmici koju mogu odlučiti na kraju sitni detalji. Motiv je s obje strane tu, pitanje je samo čiji je jači.

HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!