Tenis

Borna Ćorić pronašao formu: 15 igrač svijeta svladan u dva seta

Branimir Korać • nedjelja, 30.04.2023.
Borna Ćorić pronašao formu: 15 igrač svijeta svladan u dva seta
Foto: EPA

Nakon serije poraza, Borna Ćorić na turniru u Madridu spojio je dvije pobjede. U trećem kolu u dva seta svladao je Huberta Hurkacza...

Iza Borne Ćorića je teško razdoblje u kojem nije dolazio do zadovoljavajućih rezultata i trebalo mu je nekoliko kvalitetnih nastupa. Oni su stigli u Madridu gdje je došao do osmine finala.

Igraj na mečeve turnira u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trebala mu je prvenstvo pobjeda za prekid lošeg niza te se Francuz Hugo Gaston tu našao kao idealan protivnik. Ćorić je pokazao da je bolji i upisao je pobjedu s kojom je napokon prekinuo seriju poraza.

Odmah je i s više samopouzdanja ušao u dvoboj protiv Huberta Hurkacza, 15. igrača svijeta, a Borna je u tom meču bio dominantan i glatko je slavio u dva seta.

Krenuo je Ćorić odlično i imao kontrolu na svom servisu, a kod 4:4 došao je i do breaka. Međutim nije uspio već tada dovršiti set, Hurkacz je odmah odgovorio, ali u 13. igri Ćorić je ponovno bio bolji i to da 7:3.

U drugom slična priča, samo ovaj put Ćorić nije pružio priliku Hurkaczu za povratak. Break kod 4:3 pa onda uz manje probleme dovršetak posla i prolaz u osminu finala.

Tamo će igrati protiv boljeg iz meča između Holgera Runea i Alejandra Davidovicha Fokine.

Madrid, treće kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, 17) - Hubert Hurkacz (Poljska, 12) 7:6(3), 6:3

FOTO: EPA/SERGIO PEREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!