Tenis

Borna Ćorić nakon tri i pol sata velike borbe prošao u četvrtfinale u Madridu!

Mihaela Bradovski • utorak, 02.05.2023.
Borna Ćorić nakon tri i pol sata velike borbe prošao u četvrtfinale u Madridu!
Foto: EPA

Iznimno težak i naporan meč imao je Borna Ćorić u osmini finala u Madridu, ali uspio je doći do pobjede. Španjolac Alejandro Davidovich Fokina pao je u tie-breaku trećeg seta...

Nakon što se dugo mučio i nije mogao do pobjede te imao razočaravajući nastup na američkoj turneji, Borna Ćorić igra jako dobro u Madridu gdje je stigao među osam najboljih.

Igraj na mečeve turnira u Madridu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najteži posao imao je u osmini finala protiv Španjolca Alejandra Davidovicha Fokine koji ga je stavio na muke, ali na kraju je Ćorić stigao do pobjede u tri seta.

Obojica su krenuli u meč uz probleme na svom servisu i u prvih pet gemova viđena su četiri breaka nakon čega su se obojica stabilizirali i do kraja seta breakova više nije bilo. Moglo ih je biti, Ćorić se dva puta izvlačio nakon 0:40 i dovukao meč do tie-breaka.

U 13. igri Davidovich Fokina je u završnici bio bolji i stigao je do seta sa 7:4.

Drugi set bio je puno bolji za Ćorića. Break je stigao već u prvom gemu i do kraja seta Španjolac nije uopće došao u priliku vratiti se u set. Borna kod 5:3 radi novi break i uzima set sa 6:3.

Na krilima tog dobrog seta ušao je u treći set, ali nije uspio tamo to iskoristiti i odmah doći do prednosti. Čak štoviše, u sedmom gemu našao se u problemima, izgubio je servis, no odmah je odgovorio i poravnao na 4:4.

I ovdje je odluka pala u 13. igri gdje je Davidovich Fokina imao 34:0 i 4:2, ali Borna je odličnom igrom i uz dozu sreće stigao do meč lopte, iskoristio je odmah prvu i izborio prolaz u četvrtfinale.

U četvrtfinalu će igrati protiv Nijemca Daniela Altmeiera koji je neočekivano došao ovako daleko nakon što je ušao u glavni ždrijeb kao lucky loser. Borit će im ovo prvi međusobni dvoboj.

Mutua Madrid Open, osmina finala:
Borna Ćorić (Hrvatska, 17) - Alejandro Davidovich Fokina (Španjolska, 29) 6:7(4), 6:3, 7:6(5)

FOTO: EPA/Chema Moya

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!