Ostali sportovi

Odlučuje majstorica: Mursa i Mladost u Osijeku za titulu prvaka

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 05.05.2023.
Odlučuje majstorica: Mursa i Mladost u Osijeku za titulu prvaka

jajna završnica domaće odbojkaške Superlige i odlična uvertira za ljeto u kojem naše reprezentativce očekuju velika natjecanja, Zlatna skupina Europske lige, gdje smo i domaćini Final Foura te Europsko prvenstvo...

Aktualni prvaci, odbojkaši Mladosti, koji su do sada osvojili 21 naslov najboljih u Hrvatskoj, protiv Murse Osijek, odnedavno pobjednika Kupa Hrvatske Vinka Dobrića, koji još čekaju svoj prvi trofej prvaka države. Serija je, nakon uvodnih 2-0 Osječana, došla do izjednačenja, u sljedeća su dva susreta dominirali Mladostaši. Kako kaže njihov trener Ratko Peris, "izdigli smo se kao ptica Feniks iz pepela."

Igraj na Mursa - Mladost na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Peti i odlučujuči susret igra se u Osijeku u subotu 6. svibnja, u 17.30 sati, uz direktan prijenos na Sportskoj televiziji.

Trener domaćina, Murse Osijek, Mario Teppert, nije imao puno vremena od četvrtka nešto bitnije učiniti na treninzima, već se zapravo više posvetio psihološkom radu. "Puno smo tehničkih i taktičkih pogrešaka učinili u posljednja dva susreta, a tako se ne može dobiti utakmica, pogotovo ne tako iskusan suparnik kao što je Mladost. Zapravo je sve u glavama igrača i na svima je nama bilo ovih dana najvažnije da se što prije vrate na one pobjedničke staze. Treba nam koncentracija, treba nam zajedništvo, da pokušamo dobiti tu petu utakmicu. Zadnja je utakmica, 'biti ili ne biti' i njima i nama, vidjet ćemo kome će atmosfera, koja će zasigurno biti sjajna u gledalištu, više odgovarati ili štetiti. Vjerujem da na kraju mi možemo biti pobjednici."

Trener Mladosti Ratko Peris, ne potpada pod euforiju već pun samopouzdanja pred utakmicu najavljuje: "Idemo u Osijek odigrati još jednu dobru utakmicu i pobijediti. Nismo došli do Rima, a da ne bi vidjeli Papu. Dakle, hladni u glavama ali s plamenom u srcu idemo u Osijek! Znamo s kim igramo, to je sjajan suparnik, nisu oni zaboravili igrati, i dalje je to odlična momčad prepuna dobrih pojedinaca, imali su vremena za analizu i odmor. Ali, mi smo fokusirani na sebe i da mi što bolje odigramo, da pobijedimo u još jednom meču i podignemo pehar prvaka Hrvatske. Otvaranje susreta biti će od iznimne važnosti, tu se stječe prednost. Znamo da će biti prepuna dvorana, ali to nam ne smeta, dapače, još nas više motivira."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!