Nogomet

Bišćan: 'Protiv Osijeka će sigurno početi par novih igrača, a nekoliko još će ih dobiti određenu minutažu'

Krešimir Milić • subota, 06.05.2023.
Bišćan: 'Protiv Osijeka će sigurno početi par novih igrača, a nekoliko još će ih dobiti određenu minutažu'
Foto: FaH

Trener Dinama najavio je ogled 33. kola SuperSport HNL-a protiv Osijeka. Dinamo gostuje na Gradskom vrtu nakon što je matematički osigurao naslov prvaka, a Osijek je još uvijek u borbi za Europu…

Remijem na Poljudu Dinamo je osigurao i matematički naslov prvaka Hrvatske pa na gostovanje u Osijek dolazi s drugačijim imperativima. Cilj je do kraja prvenstva dati priliku što više igrača i vidjeti na koga u kadru mogu računati iduće sezone. S druge strane utakmica 33. kola SuperSport HNL-a za Osijek ima još uvijek rezultatski imperativ i ostvaruje dobre rezultate od dolaska Stjepana Tomasa na klupu, a toga je svjestan i trener Dinama Igor Bišćan.

Igraj na Osijek - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

„Očekujem zahtjevnu utakmicu u svakom slučaju. Oni su još u borbi za Europu i sad su nakon dva pozitivna rezultata sigurno podigli samopouzdanje te ga dodali na kvaliteti koja je bila tamo. Znamo i da rezultati koji su bili prije nisu u skladu s kvalitetom igrača koje imaju. Dolaskom novog trenera sad su i došli rezultati tako da nas očekuje jedna ekipa koja je u uzlaznoj putanji i ima veliki motiv. Sigurno će biti zanimljiva utakmica i mi vjerujemo da ćemo doprinijeti tome da utakmica bude kvalitetna. Na kraju i nadamo se osvojiti sva tri boda“, rekao je Bišćan.

Koliko je Osijek težak suparnik Dinamu?

„Mi se još uvijek puno više fokusiramo na nas same jer vjerujemo da smo mi ti koje se treba više pitati u svakoj utakmici uz dužno poštovanje svima drugima. Nakon što smo osigurali naslov ipak smo u nešto lakšoj situaciji pa možemo i probati neke stvari i igrače. To ćemo i raditi. Ono osnovno za nas je ozbiljnost i težnja boljoj igri i što je moguće boljem rezultatu. To će uvijek biti prisutno jer Dinamo to uvijek traži, naši navijači to traže i mi ćemo se tako nastaviti ponašati i dalje. Tako što se tiče neke posebne pripreme ne bih rekao da je posebno teško, ali uvijek ispred sebe imamo maksimalne zahtjeve. Tako ćemo i izaći u Osijeku.“

Nakon što se matematički osigurao naslov slijedi i već priprema za iduću sezonu, a Bišćan je najavio neke rotacije u momčadi.

„Osim Perića i Theophillea svi drugi bi trebali biti na raspolaganju. Vidjet ćemo još danas na treningu što ćemo s obzirom da imamo dosta mladih, a oni igraju važnu utakmicu pa ćemo vidjeti koga ćemo prepustiti juniorskoj momčadi. U ovoj utakmici ćemo sigurno imati par novih igrača u prvih 11 i sigurno će ih još nekoliko dobiti određenu minutažu tijekom utakmice. Mislim da je to dobro i da smo u situaciji u kojoj si to moramo priuštiti jer do kraja sezone moramo vidjeti s čime raspolažemo. Moramo dati priliku igračima da pokažu najbolje od sebe ili koliko u ovom trenutku mogu pokazati ne bi li dobili bolju sliku za pripreme“, zaključio je Bišćan.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!