Nogomet

Rijeka se želi s novom pobjedom protiv Istre 1961 odvojiti na trećem mjestu

Krešimir Milić • subota, 06.05.2023.
Rijeka se želi s novom pobjedom protiv Istre 1961 odvojiti na trećem mjestu
Foto: Pixsell

Riječani su na dobrom putu da osiguraju igranje u Europi iduće sezone. Vukli su se repovi nakon posljednjeg derbija ova dva kluba, a sad se ponovno vraća i Ante Erceg nakon suspenzije koju je zaradio u toj utakmici…

Ostala su još dva pitanja na koja će tek uslijediti odgovori u SuperSport HNL-u. Prvak je odlučen, ako i tko će biti drugi, a ostala je još borba za ostanak i preostala dva mjesta koja mogu voditi u Europu. Ono sigurnije, treće, trenutno drži Rijeka i tu im je cilj zadržati se.

Igraj na Rijeka - Istra 1961 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon jeseni za zaborav doživjeli su preporod na proljeće dolaskom Sergeja Jakirovića na klupu. Od borbe za ostanak do borbe za Europu njihov je put ove sezone, a kako stoje stvari izgledno je da će tu Europu i izboriti.

Još je rano za prejudicirati s obzirom da je do kraja ostalo još četiri utakmice, a jednu od tih igraju danas protiv Istre 1961. Vukli su se repovi nakon zadnjeg njihovog derbija u kojem se igralo na nož, a to je na koncu rezultiralo i crvenim kartonima. Jedan od njih izazvao je reakciju kod Ante Ercega zbog koje je dobio veliku suspenziju.

Suspenzija je gotova i Erceg bi danas trebao biti spreman zaigrati protiv Riječana s motivom više za pobjedu danas. Momčad Gonzala Garcije je lošiji niz bez pobjede prekinula slavljem protiv Šibenika, a tu formu danas žele pokazati i na Rujevici.

S druge strane Riječani imaju priliku današnjom pobjedom osloboditi se Istre u borbi za treće mjesto. Rijeka je trenutno na 47 bodova, dok Istra ima šest manje. Pobjedom bi se dodatno učvrstili n trećem mjestu, a gledat će i prema Gradskom vrtu gdje će Osijek, koji ima dva boda manje od njih, sutra dočekati Dinamo.

Što su rekli?

Sergej Jakirović, trener Rijeke:“Čeka nas derbi, uvijek energičan i dinamičan. Istra gaji napadački nogomet, bez obzira gdje igraju, uvijek teže istom, a ove sezone su iskočili i došli u poziciju da se bore za četvrto mjesto. Učinit ćemo sve da u subotu dođemo do tri boda koja bi nam mogla osigurati europski plasman. Nismo opterećeni time, idemo utakmicu po utakmicu.“

Gonzalo Garcia, trener Istre 1961:“Teška je utakmica pred nama, protiv vrlo dobrog protivnika s brojnim kvalitetama, očekuje nas sigurno zahtjevan derbi. Promijenili su trenera, doveli su 5-6 novih igrača, vidi se da im se promijenilo samopouzdanje i krenuli su s pobjedama. Prošli put smo pobijedili na Rujevici, a to je i sada itekako moguće, iako su oni drugačija ekipa i imaju više samopouzdanja. Nogomet je mentalna igra, te ako smo svi pozitivni to je svakako plus. Igraju agresivno, pokušavaju pritisnuti protivnika i imaju odlične pojedince, a mi trebamo biti pametni i igrati svoju igru.“

Mjesto, vrijeme, suci

Rijeka, Rujevica, 19.10

Suci: Igor Pajač, Jerko Crnčić, Mile Varivoda, Ivana Martinčić. VAR: Patrik Kolarić, AVAR: Ivan Starčević

Nedostaju

Rijeka: -

Istra 1961:Matheus, Majstorović(ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Slavila je Rijeka u posljednjem dvoboju na Aldo Drosini s 2:0, a golove je zabio Janković. Obilježili su ovaj dvoboj i crveni kartoni Mlinara te posebice ona Ercega zbog čega je bio suspendiran devet utakmica.

Prognoza

Rijeka današnjom pobjedom ima priliku praktički osloboditi se jednog od pratitelja u napadu na treće mjesto. Dobar je niz iza momčadi Sergeja Jakirovića, a velika je šansa da će ga danas i nastaviti.

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!