Košarka

Lakersi razbili Warriorse i poveli u seriji, Miami isto napravio Knicksima

HINA, Krešimir Milić • nedjelja, 07.05.2023.
Lakersi razbili Warriorse i poveli u seriji, Miami isto napravio Knicksima
Foto: EPA

LeBron i društvo slavili su s 30 razlike, a Butlerova momčad s 19. New York, ni Golden State, nisu imali najbolju šutersku večer…

Nakon treće utakmice u seriji vodstvo od 2:1 u pobjedama preuzeli su Miami Heat i LA Lakersi.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Košarkaši Miami Heata pred svojim su navijačima svladali New York Knickse sa 105:86 u trećoj utakmici konferencijskog polufinala NBA lige odigranoj u Kaseya Centeru na Floridi, čime su poveli sa 2:1 u seriji na četiri pobjede.

Miami je još jednom ove sezone pokazao dominaciju tako što gostima nisu nijednom prepustili vodstvo. Već u prvoj četvrtini imali su dvoznamenkastu prednost, a Knicksi su uspjeli prvi dio smanjiti na osam koševa zaostatka. No, Miami je ponovno povećao prednost u drugom dijelu i nije do kraja padao na jednoznamenkast broj.

Prvo ime Heata bio je ponovno Jimmy Butler koji je sinoć ubacio 28 poena, a pratili su ga Max Strus s 19, Bam Adebayo sa 17 poena i 12 skokova te Kyle Lowry s 14 koševa. Kod Knicksa koji nisu imali najbolju šutersku večer najbolje brojke imali su Jalen Brunson s 20 poena te Julius Randle s 10 i 14 skokova.

Sljedeća utakmica serije igra se u utorak od 1.30 sati u Miamiju.

Prednost su sinoć povećali i Lakersi koji su na svom terenu slavili protiv Golden State Warriorsa s 127:97. Anthony Davis zabio je 25 koševa uz 13 skokova, a LeBron James je dodao 21 poen. D'Angelo Russell također je zabio 21 poen.

Stephen Curry< bio je najbolji pojedinac gostiju sa 23 ubačaja, a Andrew Wiggins dodao je 16 koševa uz devet skokova. Klay Thompson ubacio je 15 poena za Warriorse, koji su imali šut iz igre 39,6 posto i imali 19 izgubljenih lopti.

Dobro su počeli Warriorsi utakmicu, vodstvom u prvoj četvrtini od sedam razlike. Lakersi uzvraćaju u drugoj i serijom 22-2 dolaze do vodstva od 51:42 dvije i pol minute prije kraja, a do odmora ostvaruju rezultat 59:48. Prednost su u nastavku povećavali i nisu ispuštali do kraja utakmice.

Četvrta utakmica igra se u ponedjeljak u Los Angelesu.

NBA doigravanje:
Los Angeles - Golden State 127:97
Miami - New York 105:86

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!