Tenis

Ajduković preokretom došao na korak od prvog kola Challengera u Italiji

Krešimir Milić • nedjelja, 07.05.2023.
Ajduković preokretom došao na korak od prvog kola Challengera u Italiji

Slavio je hrvatski tenisač u kvalifikacijama protiv 356. tenisača svijeta. Prvi set je izgubio, ali u sljedeća dva je bio puno bolji od izraelskog predstavnika…

Hrvatski tenisač Duje Ajduković pobjedom 2-1 u setovima protiv 356. tenisača svijeta Daniela Cukiermana osigurao je završno kolo kvalifikacija za Challenger turnir na zemlji u talijanskoj Francavilli. 22-godišnji Hrvat, inače 454. tenisač na ATP ljestvici, do pobjede je došao preokretom i slavljem 4:6, 6:3, 6:2 u dva sata i 11 minuta igre.

Igraj na tenis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U prvom setu koji je pripao Izraelcu gubio je Ajduković dva puta servis, a u drugom bez većih problema stavlja meč u egal. Još dominantnije je odradio treći set, a najveća borba vodila se kod rezultata 5:2 i servisa za Cukiermana kad je Ajduković propusti četiri meč lopte.

Ispravio je to kod svog servisa i iskoristio posljednju meč loptu za prolaz u završni krug kvalifikacija.

Vratio se tako Ajduković pobjedama nakon što je njegov niz od devet pobjeda prekinut u finalu turnira u Kursmlijske Banje gdje je izgubio s 2-0 u setovima od Poljaka Maksa Kasnikowskog, 352. tenisača svijeta.

U završnom kolu kvalifikacija čeka ga talijanski predstavnik, 597. na ATP ljestvici, Enrico Dalla Valle koji je u prethodnom kolu kvalifikacija bio bolji od 851. tenisača svijeta Kolumbijca Nicolasa Barrientosa. Meč između Ajdukovića i Della Valle za prvo kolo Challengera u Francavilli na rasporedu je sutra od 12 sati.

Challengera Francavilli, zemlja, kvalifikacije:
Duje Ajduković - Daniel Cukierman 4:6, 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!