SuperSport Hrvatska nogometna liga, 33. kolo, 07.05.2023, 19:20 h, Stadion u Kranjčevićevoj
Suci: Patrik Kolarić, Nikola Kečkiš, Ivan Starčević
Lokomotiva
Lokomotiva
0:3(0:0) Hajduk
Yassine Benrahou 53'
Marko Livaja 82'
Ivan Ćubelić 90'+1'
Hajduk

Trijumf Hajduka u Kranjčevićevoj za gašenje snova Lokomotive o Europi

Krešimir Milić • nedjelja, 07.05.2023.
Trijumf Hajduka u Kranjčevićevoj za gašenje snova Lokomotive o Europi
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Odigrao je Hajduk po dojmu jednu od najboljih utakmica pod vodstvom Ivana Leke danas u Kranjčevićevoj. Slavili su 3:0 golovima Sahitija (53.), Livaje (83.) i Ćubelića (89.)...

Jednu od najboljih predstava pod vodstvom Ivana Leke pružio je Hajduk danas u Kranjčevićevoj. Slavili su Splićani 3:0 protiv Lokomotive u utakmici koja nije imala rezultatski značaj za Hajduk s obzirom na to da su svoju poziciju već osigurali. Značila je ova utakmica Lokomotivi koja se još nadala Europi, ali te nade nakon ovog poraza su ugašene.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od početka do kraja Hajduk je odigrao bez paničnih situacija kakve su znali priuštiti više puta ove sezone. Iako su mogli do golova u prvom dijelu po prilikama koje su imali, pobjedu su osigurali u drugom poluvremenu golovima Sahitija (53.), Livaje (83.) i Ćubelića (89.).

Sadržajno je bilo u prvom dijelu, ali svejedno je prošlo bez golova. Hajduk je pritisnuo od početka i stvorio više prilika, tresle su se greda i vratnica, ali zanimljivo je i da Čavlina nije upisao branu jer nedostajalo je preciznosti za pogoditi okvir gola.

Već u petoj minuti Sahiti je zaprijetio s desne strane. Oslobodio se za udarac na rubu kaznenog prostora i gađao suprotni kut, ali lopta je prošla malo pored stative. Minutu kasnije pokušao je i Livaja iznenaditi Čavlinu. Primijetio je kapetan Hajduka da je Čavlina izašao s gola i pucao s centra, ali i ta lopta je završila pored vrata.

Pokušala je i Lokomotiva složiti nekoliko prilika, ali od svih ubačaja nijedan nije bio dovoljno opasan da ugrozi Lučića. Zato je opasnost za vrata Lokomotive ponovno vrebala z 33. minuti kad je Sahiti pobjegao na desnoj strani i tražio loptom Livaju, ali pogodio je u blok. Lopta se ponovno odbila do njega nakon čega je šutirao i pogodio vratnicu.

Sigur je ponovno ostavio dojam jednog od najsigurnijih igrača na terenu tijekom prvog dijela, a pokazao je i napadačku stranu u 34. minuti. Raspalio je loptu tad s 20-ak metara, a lopta je zatresla gredu. Tu je do kraja prvog dijela i stao niz prilika koje su složili Bijeli pred vratima Čavline kojima su mogli doći do vodstva.

Lokomotiva je zadnjih desetak minuta prvog dijela pritisnula više, a iz toga se i rodila šansa u 43. minuti. Stojković se tad izborio za loptu u 16 metara, ona je došla do Tucija na 18 metara, a njegov udarac nije bio precizan.

I u nastavak je Hajduk ušao kao na početku susreta. Sahiti je pokušao u 52. minuti udarcem iz daljine, ali i to je završilo preko gola. Bila je to uvertira za ono što će uslijediti samo minutu kasnije kad je Hajduk došao u vodstvo.

Čavlina je napravio veliku grešku kod ispucavanja, a odlično je reagirao Pukštas koji je presjekao loptu. Stigla je lopta do Benrahou koji je izbio sam pred Čavlinu, malo se spotaknuo, ali je uspio prebaciti vratara Lokomotive i zabiti za rezultat 0:1.

Nakon primljenog gola Lokomotiva je počela igrati otvorenije, ali nisu uspijevali probiti Hajduk koji je bez problema kontrolirao utakmicu. Jednu od najboljih utakmica pod vodstvom Leke potvrdili su hajdukovci i golom u 82. minuti.

Prije tog gola vidjeli smo i dobar pokušaj Brajkovića kad je brzu kontru pokrenuo Benrahou po lijevoj strani, a mlado krilo Hajduka glavom loptu poslalo loptu pored gola u 77. minuti. Visio je i taj drugi gol u zraku, a pao je u 83. minuti nakon sjajne akcije Hajduka.

Mlakar je povukao napad i dodao loptu za Melnjaka na lijevu stranu koji je u punom trku oštro ubacio na peterac. Na njegov ubačaj natrčao je Livaja i zabio gol nakon tri utakmice posta za rezultat 0:2.

Zatresla se mreža iza leđa Čavline i u 89. minuti, a pogodak je prvo poništen zbog podignute zastavice za zaleđe. Ipak, nakon pregleda VAR-a vidjelo se da zaleđa nije bilo, a gol je priznat. Stigla je lopta na lijevu stranu za Livaju, a on na drugoj strani pronašao Ćubelića koji lako zabija za pobjedu od 3:0.

Vrijedi još jednom istaknuti da je i na prvi dojam ovo bila jedna od najboljih utakmica Hajduka pod vodstvom Leke. Nije Splićanima imala ova pobjeda rezultatski značaj s obzirom na to da su drugo mjesto osigurali još u prošlom kolu nakon remija s Dinamom koji je tad potvrdio titulu prvaka. S druge strane za Lokomotivu je ovaj poraz značio ispadanje iz borbe za Europu, a ostali su na osmom mjestu s 38 bodova.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!