Košarka

Crvena zvezda dolazi u Višnjik, a Zadar želi igrati majstoricu

Krešimir Milić • ponedjeljak, 08.05.2023.
Crvena zvezda dolazi u Višnjik, a Zadar želi igrati majstoricu

Zadrani su teško poraženi u Beogradu u prvoj utakmici serije. Danas bi htjeli produžiti seriju, a to neće biti nimalo lagan zadatak protiv beogradskog kluba…

Prije početka sezone s obzirom na financijsku situaciju u klubu puno brige je bilo kako će Zadar odigrati ove sezone. I unatoč financijskim neprilikama Zadrani su se plasirali u doigravanje ABA lige gdje ždrijebom nisu mogli izbjeći jednog od dva najteža suparnika u ovom regionalnom natjecanju.

Igraj na Zadar - Crvena zvezda na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tri puta su se susreli ove sezone, a najlošiji rezultat Zadar je ostvario u posljednjoj utakmici kad je Crvena zvezda slavila 100:73 na domaćem terenu. Slavili su Beograđani i u veljači 95:76 u Zadru, a u prvom njihovom okršaju sezone šokirao je sve Zadar pobjedom usred Beograda s košem razlike.

Protiv takvog rezultata ne bi imali ništa protiv ni danas. Pred domaćim navijačima žele slaviti protiv teškog protivnika i osigurati majstoricu.

Svjesni su Zadrani da to neće biti lako, ali uzdaju se u glavnu vedetu i MVP-a lige Luku Božića, a njega je u najavi utakmice podcrtao i suparnički trener Duško Ivanović. Iako su ih mnogi otpisali Zadrani pod vodstvom Danijela Jusupa vjeruju da mogu pred svojim navijačima pružiti dobar otpor i doći do pobjede.

S druge strane Crvena zvezda želi što lakše proći put do obrane naslova prvaka ABA lige, a s obzirom na momčad s kojom raspolažu nitko neće biti iznenađen ako to i ostvare.

Što su rekli?

Danijel Jusup, trener Zadra: „I prije nego smo išli i Beograd rekli smo da je to euroligaška ekipa s vrhunskim igračima. Spremaju se detaljno za svakog protivnika, a naročito sada kada više ne igraju Euroligu pa imaju više vremena za pripremu. Posljednja utakmica nam je izuzetno koristila, igrali su sto posto, nisu nam do zadnjeg napada dali da dišemo. Takve utakmice ti daju do znanja gdje si na takvoj razini, što moraš popraviti i nakon toga smo igrali odlično protiv Cibone. Njihove situacije za šut su bolje, a čvrstom obranom nisu nam dopuštali čiste situacije. Oni imaju 12 igrača na toj razini, mogu držati takav intenzitet cijelu utakmicu i tu su u velikoj prednosti. U prošlom susretu puno smo naučili, kao i utakmicama protiv Partizana.“

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde:“Ponovit ću se, ali ništa se nije promijenilo u odnosu na prethodnu utakmicu, pa i najavu prethodne utakmice. Očekuje nas dobra ekipa, koja igra dobru košarku, nemaju nikakav pritisak, imaju najkorisnijeg igrača lige, i igraju pred svojom publikom. Želimo pobjedu i maksimalno ozbiljno moramo pristupiti ovoj utakmici da odigramo čvrsto i dobro. Krećemo u ovu utakmicu kao da je 0-0 u seriji.“

Mjesto, vrijeme, sudac

Dvorana Krešimir Ćosić na Višnjiku, Zadar, 17 sati

Suci: Saša Pukl, Ilija Belošević, Mario Majkić

Nedostaju

Zadar:Drežnjak

Crvena zvezda: -

Prethodni međusobni dvoboj

Težak poraz doživio je Zadar u Beogradu. Poraženi su u prvoj utakmici serije 100:73.

Prognoza

Zadar se ima pravo nadati s obzirom da igra pred domaćom publikom, ali s obzirom na snagu momčadi gostiju i kvalitetu teško je očekivati velika iznenađenja.

Foto: ABA League j.t.d. / Dragana Stjepanovic

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!