Košarka

Spektakularna noć Jokića u porazu Denvera, "probudio" se Harden i vodio Philadelphiju do izjednačenja serije

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 08.05.2023.
Spektakularna noć Jokića u porazu Denvera, "probudio" se Harden i vodio Philadelphiju do izjednačenja serije
Foto: EPA

Jokić je odigrao epsku partiju i upisao se povijest, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu Nuggetsa protiv Sunsa. Philadelphia nakon produžetaka do izjednačenja serije s Bostonom...

Fantastične utakmice odigrane su sinoć u doigravanju NBA gdje su Philadelphia i Phoenix došli do izjednačenja u seriji protiv Bostona i Denvera.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon velike borbe i pobjede poslije produžetka 116:115 na domaćem parketu, košarkaši Philadelphije izjednačili su protiv Bostona na 2-2 u polufinalnoj seriji doigravanja NBA lige na Istoku.

Junak domaćina bio je James Harden koji je postigao 42 poena, uz šut 16-23, ali je i 19 sekundi prije kraja produžetka pogodio tricu za 116:115. Zadnji Bostonov napad je završio košem, Smart je pogodio tricu za pobjedu, ali je uradio to tili čas nakon isteka vremena.

Nakon prvog poluvremena Philadelphia je s obzirom na sve što se događalo na parketu imala tek devet poena prednosti (59:50). Naime, Embiid i Harden su bili nezadrživi za Boston pa je tako Embiid u prvom dijelu postigao 19, a Harden 21 poen, dok je s druge strane najjača karika Bostona, Jayson Tatum, u prvom poluvremenu postigao samo dva poena.

U nastavku je Philadelphia održavala prednost, ali nikako nije uspjela slomiti Boston. Gosti su čekali svoju šansu za potpuni priključak i dočekali.

Premda je domaćin vodio cijelu utakmicu, tri i pol minute prije kraja Boston je poveo 98:96. Potom su Brogdon i Smart zabili trice te se činilo da će Boston nakon velikog preokreta slaviti unutar 48 minuta.

No, 16 sekundi prije kraja Harden je pogodio za 107:107, a Smart je sa zvukom sirene promašio tricu za pobjedu. Samo 15 poena postigla je Philadelphia u zadnjoj četvrtini, s tim da je Embiid bio posve nevidljiv, potpuno u obrambenim raljama Horforda.

U produžetku se probudio i MVP Embiid, neizvjesno je bilo kroz svih pet minuta, ali na kraju je zadnju loptu uzeo i pogodio Harden.

Uz 42 koša Hardena kod domaćina je Joel Embiid ubacio 34 uz 13 skokova. Kod Bostona je Tatum ubacio 24 uz 18 skokova, šest asistencija i četiri blokade. Jaylen Brown je dao 23, a Smart 21 poen. Horford je upisao pet blokada.

Serija je tako izjednačena na 2-2 i vraća se u Boston gdje se peta utakmica igra u noći s utorka na srijedu. U finale konferencije ide momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Epsku partiju pružio je Nikola Jokić protiv Sunsa sinoć i ispisao povijest. Zabio je nevjerojatnih 53 poena i dodao 11 asistencija, a taj učinak dvostrukog MVP-a je drugi najbolji u povijesti doigravanja lige i samo je legendarni Wilt Chamberlain(56) ima više od njega.

Unatoč njegovoj sjajnoj partiji Denver nije povećao vodstvo u seriji već su Phoenix Sunsi na krilima sjajnih Devina Bookera i Kevina Duranta došli do izjednačenja. Pobjedom 129:124 izjednačili su 2:2 u seriji, a ključne trice postizao je Landry Shamet u posljednjoj četvrtini.

Booker i Durant zabili su po 36 koševa. Booker je također završio s rekordnih 12 asistencija u playoff karijeri, uključujući nekoliko asistencija Shametu, koji je završio s 19 koševa uz šut 5 od 8 za tri poena. Shamet je zabio 14 koševa u cijeloj postsezoni prije sinoćnjeg ogleda.

Jamal Murray dodao je 28 poena i sedam asistencija za Nuggetse, dok je iskusni play Chris Paul za Sunse propustio i drugi susret zbog ozljede zadobivene u drugoj utakmici.

Serija se vraća u Denver za petu utakmicu u utorak.

EPA/JIM LO SCALZO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!