Tenis

Gojo zaustavljen na prvoj stepenici kvalifikacija za Rim

Krešimir Milić • ponedjeljak, 08.05.2023.
Gojo zaustavljen na prvoj stepenici kvalifikacija za Rim
Foto: EPA

Bolji je bio brazilski predstavnik. Slavio je 2:0 u setovima 175. tenisač svijeta…

Hrvatski tenisač Borna Gojo zaustavljen je na prvom koraku kvalifikacija za ATP turnir Masters 1000 serije u Rimu na zemljanoj podlozi. Bolji od 102. tenisača svijeta bio je Brazilac Felipe Meligeni Alves.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Brazilac je 175. tenisač na ATP ljestvici, a slavio je u prvom kolu kvalifikacija protiv Goje 2-0 u setovima. 7:6, 6:3 rezultat je koji je Brazilac ostvario u sat i 29 minuta igre u Rimu.

Prvi set prošao je bez izgubljenog servisa do tie-breaka, a u drugom Gojo gubi dva servisa. Prelomilo se na rezultatu za 3:1 u drugom setu kad je Brazilac imao četiri break lopte i iskoristio posljednju.

Bio je ovo njihov treći međusobni susret, a u sva tri je slavio Brazilac. Prije dolaska na kvalifikacije za Rim igrao je Gojo i Challenger u Cagliariju na zemlji, a tamo je stigao do četvrtfinala u kojem je poražen od 94. tenisača svijeta Kolumbijca Daniela Elahija Galana.

Sudjelovao je i na madridskom turniru Masters 1000 serije, a tamo je preko kvalifikacija stigao do prvog kola u kojem je ispao od 98. tenisača svijeta Brazilca Thiaga Monteira.

FOTO: EPA/Marcial Guillen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!