Košarka

Lakersi večeras imaju šansu doći na korak do finala Zapada

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.05.2023.
Lakersi večeras imaju šansu doći na korak do finala Zapada
Foto: EPA

Los Angeles Lakersi večeras će ponovno biti domaćini Golden State Warriorsima u potrazi za trećom pobjedom u polufinalu Zapadne konferencije...

U noći s ponedjeljka na utorak pred nama je četvrta utakmica polufinala Zapadne konferencije NBA lige u kojoj će Los Angeles Lakersi ponovno biti domaćini Golden State Warriorsima, u borbi za prolazak u sljedeću fazu.

Igraj na Lakers - Warriors na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što su Warriorsi dobili drugu utakmicu s 27 razlike, Lakersi su u trećoj uzvratili s čak 30 koševa prednosti te poveli s 2-1 u seriji. Noćas mogu stići na korak od prvog finala Konferencije od 2020. godine kad su ujedno i osvojili posljednji naslov najbolje momčadi NBA lige.

Warriorsi su bolje krenuli u treću utakmicu, imali su vodstvo nakon prve četvrtine od osam razlike i pritom napravili svega četiri prekršaja. Domaćin je uzvratio serijom od 22:2 do kraja poluvremena i pucao 15 slobodnih bacanja. U nastavku je održavao prednost i koristio da su gosti šutirali svega 29.5% za tricu i 44% iz igre.

Golden State u prošlom je dvoboju napravio 19 neprisiljenih pogrešaka iz kojih je primio 27 koševa, a prvi od dva uzastopna dvoboja u Crypto.com Areni praktički je bio zaključen početkom posljednje četvrtine koja je odigrana gotovo pa cjelokupno u revijalnom tonu.

Tako su najbolji igrači Lakersa, Anthony Davis i LeBron James odigrali tek dvije minute u četvrtoj četvrtini. Centar je ubacio 25 poena i skupio 13 skokova, dok je James pridodao 21 koš, osam skokova i osam asistencija.

Za razliku od druge utakmice, Davis je ubacio 12 poena više i bio puno pouzdaniji na obje strane terena. Šutirao je 70% iz igre i promašio jedno od 12 slobodnih bacanja, a njegova dominacija u skoku odlučivat će jako puno toga i noćas.

Što su rekli

LeBron James, igrač Lakersa: "Neću reći da smo dominirali u trećoj utakmici, ali igrali smo na pravi način. Ono što nije bilo dobro u drugoj utakmici, to je bilo manjak forsiranja pod obruč. Omogućavali smo im da nas dovedu do ruba u drugoj utakmici."

Klay Thompson, igrač Warriorsa: "Na kraju dana, nije bitno dobijate li s 30 razlike ili gubite s 30 razlike. Svejedno gubite 2-1 u seriji. Moramo se podsjetiti da imamo šansu izjednačiti i tako se vratiti kući. Koliko god treća utakmica bila ružna, imamo priliku uzvratiti u ponedjeljak, tako da nema smisla da razbijamo glavu i obeshrabrujemo se."

Mjesto, vrijeme

Crypto.com Arena, Los Angeles, 04:00 po hrvatskom vremenu

Forma

LA Lakers - Golden State Warriors 127:97
Golden State Warriors - LA Lakers 127:100
Golden State Warriors - LA Lakers 112:117
LA Lakers - Memphis Grizzlies 125:85
Memphis Grizzlies - LA Lakers 116:99

LA Lakers - Golden State Warriors 127:97
Golden State Warriors - LA Lakers 127:100
Golden State Warriors - LA Lakers 112:117
Sacramento Kings - Golden State Warriors 100:120
Golden State Warriors - Sacramento Kings 99:118

Zadnji susret

Los Angeles Lakersi iskoristili su domaći teren za visoku pobjedu od čak 30 razlike. Dvoboj u Crypto.com Areni zaključili su u svoju korist sa 127:97.

Prognoza

Teško će i jedna i druga ekipa zaredati s pobjedama, a ovolike razlike na kraju utakmica, zaista se ne viđaju često u ovim fazama natjecanja. Večeras očekujemo nešto izjednačeniji dvoboj i novu pobjedu domaće momčadi.

FOTO: EPA/JOHN G. MABANGLO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!