Ostali sportovi

Aktualna svjetska i olimpijska prvakinja svladala Puljiz: 'Znam da joj mogu konkurirati'

Sportnet • ponedjeljak, 08.05.2023.
Aktualna svjetska i olimpijska prvakinja svladala Puljiz: 'Znam da joj mogu konkurirati'

U Dohi je jučer započelo Svjetsko judo prvenstvo na kojem se za odličja bori 657 natjecatelja iz 99 država...

Španjolska može objaviti da ima još jednog svjetskog prvaka. Nakon uspjeha dvostrukog svjetskog prvaka, Nikoloza Sherazadišvilija, njegov klupski kolega iz Dojo Quina u Bruneteu, Francisco Garrigos sada se može pohvaliti istom titulom u kategoriji -60 kg. Isto je, već tradicionalno, pošlo za rukom Natsumi Tsunodi koja je jučer osvojila prvo zlatno odličje za Japan.

Danas, drugog dana u Katru, vrijeme je bilo za mušku težinsku kategoriju do 66kg i žensku -52kg u kojoj je danas nastupila jedina hrvatska predstavnica Ana Viktorija Puljiz (JK "Solin"). Prva borba, aktualna olimpijska i svjetska prvakinja, Abe Uta iz Japana. Gori ždrijeb zaista nije se mogao poželjeti, ali to je SP, svi najbolji su tu. Sjajno je borbu otvorila Puljiz, bila aktivna, napadala, no doduše bez poentiranog boda. Uta je sjajno pripremila taktiku protiv predstavnice Hrvatske, te naplatila i najmanju pogrešku.

“Evo završio je moj nastup na mojem prvom Svjetskom prvenstvu. Moja borba je bila Abe Uta, vjerojatno favorit broj jedan. Zadovoljna sam kako sam se osjećala, zadovoljna sam kako sam ušla u borbu. Žao mi je što sam propustila priliku jer stvarno sam se dobro osjećala i znam da joj mogu konkurirati. Još uvijek sam u tom nekom povratku u natjecateljski judo nakon povrede, ali mogu reći da sam stvarno zadovoljna svojim nastupom. Napravila sam greške koje su me koštale borbe, ali idemo dalje i nastavljamo skupljati bodove za Olimpijske igre“, kazala je Puljiz.

Komentar na borbu u kategoriji -52kg koja je danas brojala 46 natjecateljica, dao je i glavni trener ženskih reprezentacija Dragan Crnov.

“Najgori mogući ždrijeb koji smo mogli dobiti, aktualna olimpijska i svjetska prvakinja. Svi koji su gledali borbu vidjeli su da je Vikica radila odlično, bez respekta i dala je sve od sebe. Nikako mi nije jasno da napad Ane Viktorije nakon pola minute borbe gdje je bacila siguran wazari nije dosuđen. Nakon toga je napravila dvije greškice koje je Abe Uta iskoristila i pobijedila. Ovo mi je odličan pokazatelj da Viki može raditi doslovno s najboljima na svijetu i da se već vraća u formu prije ozljede. Uvjeren sam da je ovo pravi put za Olimpijsku medalju u Parizu 2024“, dodao je za kraj Crnov.

Abe Uta do sada je upisala četiri pobjede, uz Buchard iz Francuske najuvjerljivija je bila baš i Puljiz. Uta će se od 18.00h po lokalnom vremenu boriti za još jednu svjetsku titulu, u finalu je čeka Dijora Keldijorova, a ako ovu borbu danas pobjedi, bit će joj to treća uzastopna titula svjetske prvakinje.

Sutra na tatami izlazi Tihea Topolovec (JK "Solin") koja se bori u kategoriji do -57kg, a prvu borbu ima protiv Mariane Esteves.

FOTO: Gabi Juan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!