Košarka

Jusup: 'Bili smo dostojan protivnik svim ekipama osim Partizanu u gostima'

Mihaela Bradovski • utorak, 09.05.2023.
Jusup: 'Bili smo dostojan protivnik svim ekipama osim Partizanu u gostima'

Zadar nije uspio iznenaditi Crvenu zvezdu u drugoj utakmici četvrtfinala ABA lige i Beograđani su izborili prolaz u sljedeću rundu natjecanja.

Nakon poraza od Crvene zvezde (63:74) Danijel Jusup nije imao problema priznati kako je njegova momčad ispala od boljeg protivnika. Ipak, svjestan je kako su Zadrani upisali neke pogreške koje su se mogle izbjeći.

Igraj na utakmice doigravanja ABA lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Crvena zvezda je euroligaška ekipa koja ima široki raspon igrača, nekad je problem za trenera koga staviti. Kada uspoređujem onu prvu utakmicu i ovu, čini mi se da u Beogradu nismo imali neki prostor za više, a u ovoj smo imali. Otvorili smo utakmicu promašenim zicerima, kad smo obranili nekoliko napada možda smo mogli povesti i odvesti utakmicu u drugom smjeru."

Sveukupno je zadovoljan odrađenom sezonom u regionalnom natjecanju.

"Sve skupa mogu čestitati momcima na cijeloj sezoni u ABA ligi, u niti jednu utakmicu nismo ušli s rezervom, bili smo dostojan protivnik svim ekipama osim Partizanu u gostima. Pokazali smo karakter, nismo se predavali, imali smo i nekoliko bizarnih poraza, možda smo mogli imati koju pobjedu više. Drago mi je zbog Luke, vukao je cijelu sezonu, zaslužio je nagradu."

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović nije bio zadovoljan nekim elementima u igri svoje momčadi.

"Morali smo odigrati 100 posto da bismo pobijedili. Imali smo razdoblja dobre i loše igre, a najviše što ne bih volio da nam se ponavlja je popuštanje i relaksacija. Možeš pogriješiti u napadu, promašiti otvoren šut, ali ne može se dogoditi da ne zatvoriš skok. Zadrovih 14 skokova u napadu pokazuje kako smo ga mi zatvarili. Zadar je iskusna, dobra ekipa, igra agresivno, ima rezultat i teško je s njim igrati."

FOTO: Zvonko Kucelin/KK Zadar

ABA liga, doigravanje

četvrtfinale

Budućnost VOLI94:77Mega Basket
Crvena zvezda100:73Zadar
Cedevita Olimpija87:77FMP
FMP102:96Cedevita Olimpija
Mega Basket80:82Budućnost VOLI
Zadar63:74Crvena zvezda
Cedevita Olimpija97:79FMP
Partizan83:84Studentski centar
Studentski centar79:81Partizan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!