Nogomet

Bukvić za Sportnet: 'Dolazimo na Poljud sa samopouzdanjem, na nama mladima je da iskoristimo priliku'

Krešimir Milić • petak, 12.05.2023.
Bukvić za Sportnet: 'Dolazimo na Poljud sa samopouzdanjem, na nama mladima je da iskoristimo priliku'
Foto: Pixsell

S mladim krilnim napadačem Osijeka porazgovarali smo uoči puta u Split. Cilj im je na Poljudu jasan, a to je uzeti tri boda važna u borbi s Rijekom za treće mjesto…

Nije ova sezona rezultatski sigurno onakva kakvom su je zamišljali navijači na početku natjecateljske godine. No i nakon svih događanja koja su se odvijala tijekom ove sezone od smjena na klupi i ispadanja u Europi te rezultatske krize i transfera protekle zime još uvijek ima prostora za popravni. Niz u koji su ušli Osječani dolaskom Stjepana Tomasa na klupu donio je novu nadu za taj rezultatski oporavak.

Igraj na Hajduk - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osim što će iduće sezone Osječani uživati na tribinama novog stadiona na Pampasu, tamo će, kako trenutno stvari stoje, moći gledati i sve više mladića iz svog dvorišta. Dobar rad omladinske škole Osijeka, koja je oduvijek bila na glasu, donio je plodove već u vidu Diona Drene Belje, a u posljednje vrijeme sve glasnije spominju se i neki drugi mladići.

Jedan od njih je i krilni napadač Domagoj Bukvić, mladi reprezentativac s devet nastupa za U-19 selekciju Hrvatske, koji napada po desnoj strani i starter je u posljednjih pet utakmica. Dosad je ovaj rođeni Osječanin upisao ukupno sedam nastupa za prvu momčad, a u klubu je već pet godina.

„Prve nogometne korake napravio sam u Akademiji Krpan-Babić gdje sam bio sedam godina te uz dobre trenere i naporan rad stigao do Osijeka. Tu sam od pionira s kojima sam osvojio Kup, a igrao sam i za kadete i juniore te dvije godine u B momčadi“, ispričao nam je ukratko svoj put kroz dosadašnju karijeru Bukvić.

Tomasu je u dosadašnje tri utakmice bio starter, a u prve dvije je bio strijelac i asistent.

„Kod trenera Borimira Perkovića sam debitirao protiv Rijeke. Tad sam dobio zadnjih 15 minuta pa onda i protiv Gorice u idućoj deset minuta. Prvi put sam službeno krenuo protiv Lokomotive od prve minute“, govori Bukvić za Sportnet i nastavlja odgovor na našu konstataciju kako sve više mladih dobiva priliku u Osijeku:

„Ova sezona je malo specifična jer nam je otišlo dosta iskusnijih igrača. Takva je bila odluka kluba i da dobijemo priliku mi mlađi. Na nama je da iskoristimo tu priliku koju smo dobili i pokažemo što znamo.“

Osijekova škola nogometa uvijek je bila poznata po dobrom radu, a taj rezultat je izraženiji posljednjih godina gdje su u vrhu i ispred Dinama. Samo ove sezone pioniri su uzeli Kup i završili drugi u prvenstvu iza Hajduka, dok su kadeti osvojili prvenstvo i stigli su do finala Kupa gdje je bolji bio Hajduk koji je završio na drugom mjestu.

„Naša škola je izvrsna što se vidi po rezultatima. Prošle i pretprošle godine pioniri dvostruka kruna, sad kadeti naslov. Mislim da smo mi i Hajduk tu sad dominantni.“

U 34. kolu SuperSport HNL-a Osijek će gostovati na Poljudu protiv Hajduka, s kojim su se ove sezone susreli već četiri puta. Na početku sezone slavili su Osječani na Gradskom vrtu, a potom su Splićani pobjeđivali u dvije prvenstvene utakmice i u četvrtfinalu Kupa. Za Splićane ova utakmica neće imati rezultatski značaj s obzirom da su već osigurali svoju poziciju, a Osijeku treba pobjeda u borbi s Rijekom za treće mjesto.

„Naravno da smo spremni. Analizirali smo ih i gledali taktički kako se postaviti protiv njih. Dolazimo na Poljud sa samopouzdanjem i nadamo se tri boda. S Rijekom se borimo za to treće mjesto, trenutno smo u dva boda razlike i zato bi trebali pobijediti na Poljudu. Tome se nadamo i s tim gardom ćemo doći tamo.“

Baš kako su Bukvićeve partije za Osijek zanimljiva priča navijačima tako se gotovo u isto vrijeme pojavila zanimljiva priča mladog igrača i na Poljudu. To je ona Nike Sigura koji je u posljednje četiri utakmice na desnom beku oduševio navijače Hajduka.

„Vidio sam njegovu priču i čestitam tom dečku. Dobar i mlad igrač. Normalno, mi mladi igrači se podržavamo međusobno jer smo budućnost. To tako i treba biti, a njemu želim da nastavi kako je počeo.“

Zanimalo nas je na kraju i koji su mu ciljevi, a sve u budućnosti veže trenutno uz Osijek.

„Dolazi nam novi stadion i sve sad izgleda puno bolje. Klub ima puno ciljeva za dalje, a sljedeću sezonu idemo pokušati što bolje odraditi i boriti se za naslov. Ovu nam je još ostalo odraditi najbolje što možemo do kraja i izboriti Europu“, zaključio je Bukvić.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!