Košarka

Fantastični Jokić s novim triple-doublom odveo Nuggetse u finale konferencije

Krešimir Milić • petak, 12.05.2023.
Fantastični Jokić s novim triple-doublom odveo Nuggetse u finale konferencije
Foto: EPA

Sunsi su ispali nakon četvrtog poraza od Denvera koje je predvodio sjajni Jokić. Denver čeka sad boljeg iz serije Lakersa i Warriorsa…

Još jedna povijesna utakmica Nikole Jokića odvela je Denver Nuggetse do pobjede protiv Phoenix Sunsa 125:100 i prolaza u finale Zapadne konferencije NBA lige. Dosad su u seriji između njih pobjeđivale momčadi koje su igrale doma, a to se sinoć promijenilo.

Igraj na NBA doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jokićev triple-double vodio je do presudne četvrte pobjede Nuggetse. Briljantnu partiju pružio je ssrpski centar s 32 koša, 10 asistencija i 12 skokova, a seriju protiv Phoenixa odigrao s prosjekom od 34.5 poena, 13.2 skoka i 10.3 asistencije po susretu.

Takav učinak u doigravanju samo su tri igrača postizala, a to su bili Russel Westbrook 2017. i LeBron James iste godine, dok je Jokić treći. Srpski centar je sad i povećao svoj rekord triple-doubla u doigravanju na 11, a izjednačio se tu s Jasonom Kiddom. Najviše takvih partija imao je Magic Johnson kojem je to uspjelo 30 puta, a prati ga Lebron s 28 dok je Westbrook ostvario to jednom više od Jokića.

U redovima Denvera raspoloženi su bili i Jamal Murray s 26 koševa te Kentavious Caldwell-Pope s 21 poenom. Zvijezde Sunsa Kevin Duran i Devin Booker podbacili su u ovoj utakmici. Durant je ubacio 23 koša, a Booker je bio debelo ispod svoje razine s 12 poena.

Denver sad u finalu čeka boljeg iz serije u kojoj LA Lakersi trenutno vode 3:2 protiv Golden State Warriorsa.

Foto: EPA/JIM LO SCALZO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!