Nogomet

Osječani traže bodove na Poljudu, Hajduk ima obavezu pobjeđivanja pred svojim navijačima

Branimir Korać • subota, 13.05.2023.
Osječani traže bodove na Poljudu, Hajduk ima obavezu pobjeđivanja pred svojim navijačima
Foto: FaH

U susretu 34. kola SuperSport HNL-a Hajduk na Poljudu dočekuje momčad Osijeka. S rezultatske strane, ovo je puno važniji dvoboj za goste...

Hajduk odrađuje završnicu sezone, već je neko vrijeme poznato kako će ponovno završiti kao drugi u prvenstvu, utrka za titulom prvaka ponovno je izgubljena i utjehu će tražiti u SuperSport Hrvatskom kupu gdje ga tek čeka finalni dvoboj protiv Šibenika. U tom susretu bit će favorit, ali prije nego se potpuno okrene finalu Kupa, ima još posla u prvenstvu.

Igraj na Hajduk - Osijek na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U 34. kolu na Poljudu će dočekati momčad Osijeka i iako Hajduku po pitanju plasmana ovaj dvoboj ne igra neku ulogu, sigurno neće olako shvatiti ovaj dvoboj. Od Hajduka se uvijek očekuju pobjede, a posebno na domaćem travnjaku na Poljudu.

Ivan Leko svjestan je kako pobjede podižu samopouzdanje i miču nepotrebne tenzije u momčadi, a to mu je najmanje potrebno uoči finala Kupa. Idealan scenarij za njega je doći na Rujevicu u dobroj formi i u dobrom raspoloženju što može napraviti s nekoliko pobjeda u završnici sezone.

S druge strane Osijek ima svoju računicu i njemu su bodovi jako bitni iz drugog razloga. On još uvijek nije matematički osigurao nastup u Europi sljedeće sezone. Ima četiri boda prednosti nad prvim pratiteljima, ali svjestan je kako je u igri devet bodova, a još uvijek su svježa sjećanja na loš osječki niz ove sezone.

Stjepan Tomas dobro je krenuo na klupi Osijeka, protresao je i probudio momčad i rezultati su odmah bolji. Na Poljudu neće biti favorit, ali će pokušati iznenaditi i doći do prijeko potrebnih bodova.

Ono što je za Tomasa jako bitno je da je momčad ostavila iza sebe odlazak Mile Škorića, prilagodila se na novu situaciju, a neki igrači značajno su podigli formu. Sve to malo je utjecalo i na podizanje samopouzdanja koje je raslo sa svakom pobjedom.

Što su rekli

Ivan Leko, trener Hajduka: "Meni je s jedne strane dobro i normalno da svaki trener vjeruje u svoju ekipu, ali na nama je da gledamo sami sebe. Ako nastavimo biti fokusirani, mirni, disciplinirani, uz dobru igru, i mi imamo šansu dobiti utakmicu. Moj kolega vjeruje u svoju ekipu, a ja u svoju pa ćemo vidjeti. Mislim da imamo ekipu za dobiti bilo koga u HNL-u, to nije upitno. Nažalost, u jednoj sezoni se puno stvari dogodi, to je splet puno detalja. Ja bih bio najsretniji kad bismo svaku utakmicu igrali s istim igračima. Ako vidimo i druge uspješne europske i hrvatske ekipe, sve koje rade rezultat, igraju s jako malo igrača."

Stjepan Tomas, trener Osijeka: "Stanje u momčadi je dobro, kroz tjedan smo pripremali utakmicu s Hajdukom. Znamo da su jako dobra momčad, na posljednje četiri utakmice nisu primili pogodak, dižu se iz utakmice u utakmicu, igraju sve bolje i sigurno nas očekuje teška utakmica u Splitu. Bit ćemo spremni na sve, znamo kako želimo igrati protiv Hajduka, taktički smo pripremili utakmicu kroz ovih nekoliko dana i ako igrači budu izvršavali što smo se dogovorili i što smo radili na treninzima vjerujem da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom."

Mjesto, vrijeme, suci

Split, Poljud, 17:00

Sudac: Igor Pajač

Nedostaju

Hajduk: L.Kalinić, Elez, Mikanović, Kalik, Sentić, Lovrencsics, Prpić (ozljede), Vušković (odmor)

Osijek: Brlek (ozljeda)

Prošli međusobni dvoboj

Prije dva mjeseca Hajduk je gostovao u Gradskom vrtu u teškom trenutku za obje momčadi, a Splićani su u tom susretu pokazali karakter i upisali pobjedu 2:0 golovima Marka Livaje iz kaznenog udarca i Darija Melnjaka.

Prognoza

Bez obzira što je Osijeku ovo važnija utakmica, Hajduk je na Poljudu favorit protiv bilo kojeg protivnika i ponajviše će o njemu ovisiti ishod ovog susreta.

FOTO: HINA/ Ivana IVANOVIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!