Zimski sportovi

Golden Knightisi u konferencijskom finalu i čekaju Krakene ili Starse

HINA • ponedjeljak, 15.05.2023.
Golden Knightisi u konferencijskom finalu i čekaju Krakene ili Starse
Foto: Dea Sajko

Vegas je prošao sa 4-2 u pobjedama te se pridružio Florida Panthersima i Carolini Hurricanesima koji su prethodno izborili mjesto u polufinalu u Istočnoj konferenciji...

Vegas Golden Knights treća su momčad koja se plasirala u polufinale doigravanja za Stanley Cup u sjevernoameričkoj Nacionalnoj hokejaškoj ligi (NHL) pobijedivši u Edmontonu domaće Oilerse sa 5:2 u šestoj utakmici serije.

Igraj na NHL doigravanje na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vegas je prošao sa 4-2 u pobjedama te se pridružio Florida Panthersima i Carolini Hurricanesima koji su prethodno izborili mjesto u polufinalu u Istočnoj konferenciji.

Edmonton u finalu Zapadne konferencije čeka boljeg iz dvoboja Seattle Krakena i Dallas Starsa, u kojem je rezultat 3-3 u seriji na četiri pobjede.

Prvo ime dvoboja u Edmontonu bio je trostruki strijelac za gostujuću momčad Jonathan Marchessault, a sva tri pogotka postigao je u drugoj trećini (25, 28, 39) i time poništio vodstvo Edmontona (2:1) iz prvog dijela utakmice.

Vegas je poveo već nakon 24 sekunde igre golom Reillyja Smitha, a samo 31 sekundu poslije izjednačio je najbolji strijelac lige Connor McDavid. U 3. minuti vodstvo Oilersima donio je Warren Foegele. No, to je bilo sve što je domaća momčad uspjela napraviti u napadu na ovoj utakmici.

Konačnih 5:2 postavio je William Karlsson u zadnjoj minuti utakmice, kad su Oilersi povukli vratara s leda.

Velike zasluge za pobjedu Vegasa ima i čuvar mreže Adin Hill koji je imao 38 obrana, a istaknuo se i Rus Ivan Barbašev s dvije asistencije.

Ulaskom u konferencijsko finale "Zlatni vitezovi" iz Vegasa opravdali su status najbolje momčadi na Zapadu u osnovnom dijelu sezone.

Golden Knights su drugi put u svojoj kratkoj povijesti došli u priliku boriti se za veliko NHL finale, a to su prvi put učinili prije pet godina, u svojoj prvoj godini postojanja, kad su osvojili naslov prvaka Zapadne konferencije pobijedivši Winnipeg Jetse (4-1). No, u završnoj seriji na Stanley Cup bolji su bili Washington Capitalsi (4-1).

NHL doigravanje - drugi krug
Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights 2:5 (2-4 u seriji)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!