Ostali sportovi

Hrvatski školarci sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u odbojci na pijesku

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 17.05.2023.
Hrvatski školarci sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u odbojci na pijesku

Hrvatski školarci natjecat će se na Svjetskom školskom prvenstvu u odbojci na pijesku u izraelskom Bat Yamu...

Hrvatska delegacija s Voditeljem za međunarodnu suradnju i projekte HŠSS-a Tomislavom Paripovićem stigla je u Izrael, gdje će do 23. svibnja 2023. sudjelovati u natjecanju i aktivnostima Svjetskog školskog prvenstva u odbojci na pijesku u Bat Yamu u Izraelu.

ISF World School Beach Volleyball Championship organizira Svjetska školska sportska federacija, a u natjecanju sudjeluje 19 država.

Pod hrvatskom zastavom natječu se učenice V. gimnazije Vladimir Nazor Split: Ana Burilović, Kate Lijić i Marija Tabak s Ivicom Šupe te Vedranom i Antom Burilovićem te učenici Gimnazije Tituša Brezovečkog Zagreb u sastavu Tin Devald, Lovro Šitum i Ivan Vuk s Ljiljankom Kordić i Damirom Jelenskim.

Ždrijeb je održan prošli tjedan, a susreti po skupinama za odbojkašice bit će u skupini D gdje se još nalaze: Srbija, Latvija i Novi Zeland. U istoj skupini, u muškom dijelu turnira, odbojkaši će igrati protiv Australije i Brazila. Svi zainteresirani virtualni navijači mogu pratiti utakmice na online platformi ISF TV ISF TV na kojoj će se emitirati susreti u svim kategorijama.

Na ovom će Prvenstvu sudjelovati i IPL učenica novinarka Kiara Crnetić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec koja je hrvatska predstavnica u novoj suradnji potaknutoj uspjehom projekta „Igram, pišem, lajkam“. Na inicijativu glavnog tajnika HŠSS-a Ivana Dujića i glavnog tajnika ISF-a Hrvoja Čustonje, potpisan je Sporazum o suradnji kojim IPL učenici novinari imaju mogućnost sudjelovanja u medijskim volonterskim aktivnostima na Svjetskim prvenstvima, zajedno s ISF medijskim timovima.

Učenici će predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatski školski sportski savez na turniru, ali i na popratnim događanjima poput Kulturne večeri i Noći nacija, koji će se također pratiti na ISF TV-u i na društvenim mrežama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!