Košarka

Doc Rivers glavni kandidat za novog trenera Milwaukee Bucksa

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 18.05.2023.
Doc Rivers glavni kandidat za novog trenera Milwaukee Bucksa
Foto: EPA

Po pisanju dijela američkih medija posvećenih NBA ligi 61-godišnji košarkaški trener Doc Rivers mogao bi vrlo brzo pronaći novi posao nakon što je morao napustiti klupu Philadelphije.

Navodi se kako je Rivers glavni kandidat za novog trenera Milwaukee Bucksa, kluba koji je, kao i Philadelphia, zbog neuspjeha u aktualnom doigravanju odlučio napraviti zaokret na trenerskoj poziciji.

Igraj na utakmice NBA doigravanja na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rivers i njegova Philadelphia vodili su s 3-2 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije protiv Bostona, no dalje je prošao Boston nakon dvije uzastopne pobjede za konačnih 4-3. Milwaukee je nakon odličnog osnovnog dijela sezone zapeo na prvoj prepreci u doigravanju te je ispao od Miami Heata.

Zbog toga je Milwaukee završio suradnju s dosadašnjim svojim trenerom Mikeom Budenholzerom, a američki mediji navode da je sada Rivers prvi i najveći kandidat za njegovog nasljednika. Inače, zbog ispadanja u doigravanju bez posla je ostao i trener Phoenixa Monty Williams.

Rivers je tijekom trenerske karijere, a prije 76ersa iz Philadelphije, vodio Orlando, Boston i LA Clipperse. Najveći je uspjeh ostvario 2008. godine kada je s Bostonom osvojio NBA naslov. Budući član košarkaške Kuće slavnih u LA Clippersima je uglavnom skupljao poraze u doigravanju, a po sličnome će ostati upamćen i kao trener Philadelphije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!