Nogomet

Sportski direktor Maribora: 'Vipotnik sigurno odlazi, Dinamo je u jako konkretnoj priči'

Sportnet • subota, 20.05.2023.
Sportski direktor Maribora: 'Vipotnik sigurno odlazi, Dinamo je u jako konkretnoj priči'

Otkrio je da slovenski napadač neće biti iduće sezone u njihovom kadru te da pregovaraju s Dinamom i još nekoliko klubova...

Jedna od najatraktivnijih tema uoči početka ljetnog prijelaznog roka u SuperSport HNL-u je potraga Dinama za napadačem. Spominju se najčešće imena napadača Rijeke Matije Frigana te slovenskog golgetera iz Maribora Žana Vipotnika.

Igraj na Rijeka - Dinamo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Interes Dinama za Vipotnika već su nekoliko puta potvrdili Slovenci, a podvukao ga je još jednom i sportski direktor Maribora Marko Šuler. U intervjuu za Sportske novosti otkrio je kako se vode pregovori za Vipotnika između ostalih i s Dinamom.

„Pa, sve što čitate oko transfera je istina. Vipotnik odlazi, to je sto posto sigurno. Jedan je od najboljih produkta naše škole, stroj za golove. Dinamo je u jako konkretnoj priči, jedan od četiri do pet klubova s kojima ozbiljno razgovaramo. Klubovi sami postavljaju cijenu, igrač je vrijedan koliko ti netko ponudi... Ja mogu imati ideju da on vrijedi 10 milijuna, ali na kraju su jedino pristigle ponude realna slika. Hoće li Vipotnik u Dinamo? Sigurno ne ostaje u Mariboru, a u maksimalno tjedan dana riješit ćemo pitanje transfera. I nama je u cilju da ta priča što prije završi, da znamo s kakvim kadrom idemo u iduću sezonu“, kazao je Šuler za Sportske novosti.

Smatra da Vipotnik ne bi trebao imati problema s prilagodbom u drugom klubu.

„Ne može nitko biti stoposto uvjeren u to da će nastaviti ovakvim tempom. Ali mislim da ako netko može, to je on. Razuman je, brzo uči, gladan je i želi više. Držao je cijeli napad u Mariboru, iz utakmice u utakmicu. I u mlađim kategorijama je sjajno radio, tu je i reprezentacija, pa pritisak medija i sve što s tim ide. Sada dolaze novi izazovi za njega, jače lige... A on zna što hoće i veliki je profesionalac. Nebitno je zabije li tri gola ili jedan, uvijek želi više.“

Otkrio je Šuler i da se suradnja s Dinamom neće više temeljiti na posudbama.

„Iskreno, izbjegavamo posudbe, jer onda nakon jedne godine morate tražiti novo rješenje, a to nam nije u skladu s idejama. Mi želimo kontinuitet, ekipu koja je duže zajedno, onda možemo napraviti lijepe stvari. Postoje jako interesantne mogućnosti suradnje s Dinamom, nevezane za Vipotnika, iz koje svi možemo profitirati. To su varijante koje generalno ne bismo prakticirali s drugim klubovima. Znamo koliko igrača ima Dinamo i za kakve brojke ih prodaje. Postoje i oni igrači koji su blizu klubu, a opet daleko. Kao igrač, ne možeš uvijek ići samo prema gore, nekada je potrebno izabrati put koji možda donosi manje financija, ali dosta toga pruža na duge staze. Kad sve to zbrojimo, Dinamo nam je posebno interesantan“, zaključio je Šuler za Sportske novosti.

Foto: NK Maribor

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!