Ostali sportovi

Ivana Habazin za šest dana u borbi za svjetski naslov

Petar Jenjić • ponedjeljak, 22.05.2023.
Ivana Habazin za šest dana u borbi za svjetski naslov
Foto: Pixsell

Hrvatska boksačica Ivana Habazin borit će se za WBA svjetsku titulu u super velter kategoriji već u subotu, iako je protivnicu saznala jučer...

Nakon što su ranije ove godine borbe za svjetsku odnosno europsku titulu gubili Alen Babić i Agron Smakići, slijedi novi veliki boksački meč za Hrvatsku.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Naime, za WBA svjetsku titulu u super velter kategoriji borit će se Ivana Habazin koja će se u Manchesteru boriti protiv domaće predstavnice 26-godišnje Terri Harper.

Sedam godina starija hrvatska boksačica objavila je vijest na svojim društvenim mrežama, a njena protivnica u karijeri je odradila 15 mečeva uz omjer 13-1-1.

Meč je na rasporedu već u subotu, a Harper je prošli vikend trebala imati dvoboj sa Ceciliom Braekhus koja je to otkazala na sam dan meča.

Harper je naslov osvojila u rujnu prošle godine, a jedini poraz upisala je u studenom 2021. kada je od nje bolja bila Amerikanka Alycia Baumgardner tehničkim nokautom.

Habazin je kroz karijeru upisala 21 pobjedu i četiri poraza. Od listopada prošle godine vlasnica je WBC-ovog Silver pojasa, a posljednji poraz stigao je od Claresse Shields 2020. godine.

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!