Zimski sportovi

Američka obrana predobra za Češku, Njemačka šokirala hvaljenu Švicarsku

Branimir Korać • četvrtak, 25.05.2023.
Američka obrana predobra za Češku, Njemačka šokirala hvaljenu Švicarsku
Foto: EPA

Poznati su prvi polufinalisti Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu. SAD je bio bolji od Češke s 3:0 dok je Njemačka iznenadila Švicarsku s 3:1...

Većina prognoza govorila je kako se očekuje da će SAD i Švicarska prvi dohvatiti polufinale, međutim Njemačka je imala drugačije planove. Amerikanci su odradili posao protiv Češke, no Njemačka je iznenadila Švicarsku.

Igraj na utakmice Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Švicarci su bili prvi u svojoj skupini, svladali su između ostalih i Kanadu, ali Njemačku nisu uspjeli. Nijemci su odigrali odličnu utakmicu, bili su čvrsti i stabilni te zasluženo slavili.

Poveli su u sedmoj minuti golom Maximiliana Kastnera da bi se Švicarci vratili odmah na početku druge dionice preko Jonasa Siegenthalera.

Ključno razdoblje bilo je u završnici druge dionice. Njemačka je tu povela preko JJ-a Peterke, ubrzo je isključen Szuber, ali i s igračem manje Nico Sturm podiže na 3:1 i Njemačka se odvaja.

U posljednjoj dionici Švicarci su prijetili, pokušavali uhvatiti priključak, ali nije išlo, Njemačka je zadržala prednost.

Osim nje dalje je prošao i SAD koji je nadigrao Češku. Česi su potpuno uštopani, Amerikanci su imali gotovo 20 udaraca na gol više i glatko su slavili.

Casey DeSmith je upisao shutout, skupio je 15 obrana te pomogao Amerikancima na putu do prolaza. Strijelci su bili Matt Coronato, Nick Perbix i Cutter Gauthier.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
SAD - Češka 3:0
Švicarska - Njemačka 1:3

FOTO: EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!