Prva HMNL, doigravanje, finale, 26.05.2023, 20:15 h
Futsal Dinamo 6:2 Olmissum

Hat-trick Kristiana Čekola, Futsal Dinamo u krcatom Draženovom domu razbio Olmissum

Petar Jenjić • petak, 26.05.2023.
Hat-trick Kristiana Čekola, Futsal Dinamo u krcatom Draženovom domu razbio Olmissum
Foto: FaH

Futsal Dinamo stigao je na korak do osvajanja prvog naslova prvaka Hrvatske. U trećoj finalnoj utakmici, odigranoj u prepunom Draženovom domu, bio je bolji od Olmissuma i poveo s 2-1 u seriji...

Treća utakmica finala SuperSport 1. HMNL, a prva u prepunom Draženovom domu, odigrana je večeras. Do pobjede, i to uvjerljive, stigao je Futsal Dinamo koji je svladao Olmissum rezultatom 6:2.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zagrebačka momčad tako je preokrenula u finalnoj seriji. Sada vodi 2-1 i već će u ponedjeljak na istom mjestu imati priliku osvojiti svoj prvi naslov prvaka Hrvatske.

Nakon samo dvije minute igre Dinamo je stigao do vodstva. Nakon jednog kornera sjajno je reagirao Kristian Čekol i iz voleja neobranjivo zatresao mrežu.

Početni period bolje igre Dinama ubrzo je okopnio. Olmissum se sabrao i počeo napadati, ali naredno razdoblje pritiska domaćin je uspijevao otkloniti na krilima vratara Ante Piplice.

Uslijedili su i novi pokušaji domaćina, no aktivan je i spreman bio vratar Olmissuma Nikole Čizmić. Iz 13. minute izdvaja se pogodak Valerija Jurića, no s obzirom na to da je lopta došla iz izvedenog auta, isti je poništen.

Obje ekipe igrale su odlično, a izdvajamo 16. minuti kada je Matheus Moura ukrao loptu i pucao, ali Piplica uz pomoć vratnice brani njegov pokušaj. Kazna za mnoge promašaje stigla je dvije minute prije poluvremena.

Još jednom je u glavnoj ulozi bio Čekol i fenomenalnim udarcem pod samu gredu matirao gostujućeg čuvara mreže. Time je postao najbolji strijelac Dinama ove sezone s 18 postignutih golova. S 2:0 je zaključeno prvo poluvrijeme.

Kako je otvorio početak utakmice, tako je Dinamo otvorio i nastavak. Ponovno je u ulozi asistenta bio Luka Perić, a lijepim udarcem pogodak je postigao Tihomir Novak. U 25. minuti Omišani su uspjeli smanjiti kada je odbijanac Duje Kustura pospremio u mrežu.

Međutim, dva pogotka zaostatka nisu dugo trajala, pogriješio je vratar gostiju, a loptu u prazan gol poslao Filip Novak. Novi problem za goste pojavio se vrlo brzo jer je Jakov Hrstić zaradio crveni karton nakon oštrog starta.

Domaćin nije postigao gol u naredne dvije minute, ali zato jest kad je Olmissum odlučio igrati s golmanom-igračem. Iskoristio je to Čekol za svoj hat-trick. Još jedan pogodak domaćin je postigao do kraja, a poentirao je ponovno Filip Novak.

Četiri minute prije kraja, Antonio Juretić je pucao iz slobodnog udarca i matirao domaćeg vratara.

SuperSport 1. HMNL, finale:
Futsal Dinamo - Olmissum 6:2

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Prva HMNL, doigravanje

finale

Olmissum2:1Futsal Dinamo
Olmissum2:4Futsal Dinamo
Futsal Dinamo6:2Olmissum

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!