Košarka

Umag sljedeća stanica Pro 3×3 Toura, ponovno se očekuju spektakularni mečevi

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 01.06.2023.
Umag sljedeća stanica Pro 3×3 Toura, ponovno se očekuju spektakularni mečevi
Foto: Pixsell

Nakon uspješno održanih dvodnevnih turnira prethodna dva vikenda u Hvaru i Trogiru, druga sezona PRO 3×3 Toura 2023., serije međunarodnih spektakularnih turnira u košarci 3×3 (3 na 3 igrača), nastavlja u petak i subotu, 2. i 3. lipnja, ponovno na jadranskoj obali, ovaj put njezinom istarskom dijelu. Treća postaja ovogodišnjeg PRO 3×3 Toura bit će predivni Umag...

Nakon kolovoza 2022., kada je Umag uspješno ugostio PRO 3×3 Tour u prvoj sezoni, i Pule, gdje je u rujnu 2022. organiziran prošlogodišnji završni turnir; ovo je treći put da ova 3×3 karavana stiže u Istru. Atraktivna lokacija jednaka je kao i prošle godine - Trg slobode u samom središtu grada. Inače, ovogodišnji Tour će se u razdoblju od 20. svibnja do 12. kolovoza 2023. održati na atraktivnim lokacijama 10 gradova diljem Hrvatske.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Riječ je o jedinstvenom sportsko-turističko-edukativnom događaju koji ima i natjecateljski karakter. Osim financijske nagrade za najbolje, sve prijavljene ekipe iz Hrvatske i inozemstva skupljat će bodove kako bi na taj način pokušale osigurati plasman na Završni turnir u sklopu ovog Toura koji će biti organiziran 11. i 12. kolovoza 2023. u Šibeniku. PRO 3×3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na World Tour koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. u mađarskom gradu Debrecenu.

Oba dana (2. i 3. lipnja), u predvečernjim i večernjim satima, u trajanju od 19:00 do otprilike 23:00, bit će organizirana natjecanja ekipa u kategoriji Senior Elite. Prvog dana održat će se natjecanja po skupinama, a drugog dana slijede završne seniorske utakmice. Pobjednička ekipa osvojit će novčanu nagradu od 2.000 eura, drugoplasiranoj će pripasti 800 eura, a trećeplasiranoj ekipi 400 eura. Program u poslijepodnevnim satima drugog dana (subota, 3. lipnja) obuhvaća i sadržaje za djecu i mlade - Kids Day te oglede juniorskih U-19 ekipa u 3×3 košarci. Bit će organizirana i edukacija o 3×3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i u prelijepom ugođaju samog centra Umaga uživaju u potezima 3x3 majstora. Dođite i zabavite se uz vrhunsku košarku i odličnu glazbu! Ulaz na sva događanja je slobodan, a odlična zabava je zajamčena.

PRO 3x3 Tour organizira Udruga PRO 3x3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica ProSport, Bigraf, Hell i Lenovo. Medijski pokrovitelji i partneri su Sportklub, Sportnet.hr i Pixsell Photo & Video Agency. Partneri i sponzori umaškog turnira su Grad Umag i Turistička zajednica grada Umaga.

Detaljnije informacije o ovogodišnjem Touru i turniru u Umagu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici https://pro3x3.hr/ te na društvenim mrežama Toura.

FOTO: PIXSELL Foto & Video Agency

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!