Nogomet

Budimir: 'Napravili smo nešto što će teško netko ponoviti'

Krešimir Milić • subota, 03.06.2023.
Budimir: 'Napravili smo nešto što će teško netko ponoviti'
Foto: Krešimir Milić

Trener juniora Hajduka osvrnuo se na sezonu koja je danas završila. Nisu uspjeli obraniti naslov prvaka, ali su ove sezone ostvarili povijesni uspjeh u Ligi prvaka mladih…

Hajduk nije uspio obraniti titulu prvaka Hrvatske treću sezonu zaredom. Presudna je bila zaostala utakmica protiv Osijeka koju su odigrali tijekom tjedna i upisali poraz. Tako je Dinamo dobio još jednu priliku za osvojiti naslov koju nije propustio.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Marijana Budimira slavila je danas protiv Inter Zaprešića s 2:0, ali taj rezultat nije utjecao na poredak jer je Dinamo slavio 4:1 protiv Osijeka i zadržao prvo mjesto. Hajduk je na kraju sezonu zaključio na drugom mjestu, a sjajan rezultat postigli su u Ligi prvaka mladih gdje su stigli do finala i ispisali povijest, ali dogodine neće igrati to natjecanje s obzirom da nisu uspjeli obraniti naslov.

"Teško je bilo ekipu vratiti nakon poraza u srijedu, uspjeli smo, kontrolirali smo događanja u prvom dijelu. Malo je pao intenzitet nakon što smo čuli rezultat u Maksimiru. Odradili smo profesionalno utakmicu, dali smo nagradu ovima koji izlaze iz juniora. Izašli su iz igre i dobili su pljesak", rekao je trener juniora Hajduka Marijan Budimir za MAXSport.

Sezona je bila turbulentna, a svoj osvrt dao je i Budimir.

"Danas smo odigrali 43. službenu utakmicu, što je jako puno. Sezonu smo počeli stvarajući novu momčad, imali smo nekoliko poraza dok se nismo uigrali. Prvenstvo smo odradili maksimalno koliko smo mogli, ove godine je igralo 11 kadeta, što je ogromno. Prošle dvije sezone bilo ih je dva do tri. Nismo uspjeli osvojiti ove godine jer je Dinamo skupio više bodova nego prethodnih sezona. Čestitam na naslovu, bili su jako dobri cijelu sezonu. Mi s ovoliko bodova bismo osvojili da je Dinamo bio kao prošlih sezona. Ta dva boda više manje i taj gol izjednačujući gol Osijeka protiv nas u 86. minuti neće ništa promijeniti u mome mišljenju o ovoj sezoni."

Budimirov mandat s juniorima na Poljudu je posljednje četiri godine bio vrijedan svake pohvale. Pobjeđivale su se momčadi europskih velikana, a drugi su dolazili na Poljud pitati kako su to postizali. No vrlo vjerojatno je da je ova sezona bila posljednja na klupi juniorske momčadi Hajduka za Budimira nakon četiri godine.

"Mi smo napravili nešto što će teško netko ponoviti. Ušli smo u finale juniorske Lige prvaka, to je ogroman uspjeh. Dolaze nam predstavnici Arsenala, Dortmunda, Bešiktaša gledati naše treninge, kako tako jedan mali Hajduk, s jednim pomoćnim terenom, je uspio napraviti tako nešto. Kapa do poda igračima i stožeru, nitko nam ne može odnijeti taj uspjeh u Europi. Ugovor mi istječe 30. lipnja, imao sam neke inicijalne razgovore, ali ništa konkretno. Moram razgovarati s čelnicima kluba. Imam neku želju i ambiciju da će se to poklopiti. Naš je postao prepoznatljiv u Hrvatskoj i Europi, ne bojimo se za sebe", zaključio je Budimir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!