Nogomet

Veliki preokret nogometašica Barcelone za drugu titulu prvakinja Europe

Petar Jenjić • subota, 03.06.2023.
Veliki preokret nogometašica Barcelone za drugu titulu prvakinja Europe
Foto: EPA

Nogometašice Barcelone prvakinje su Europe za ovu sezonu. U finalu igranom u Eindhovenu bile su bolje od Wolfsburga s 3:2...

Nakon titule u španjolskom prvenstvu i španjolskom Superkupu, nogometašice Barcelone osvojile su treći trofej ove sezone, onaj europski najvažniji.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Katalonski klub stigao je u svom četvrtom finalu do druge titule prvakinja Europe nakon što je u finalu bio bolji od Wolfsburga s 3:2, iako je njemačka momčad na poluvremenu vodila s 2:0.

Njemačke igračice stigle su do vodstva već u trećoj minuti nakon što je Ewa Pajor ukrala loptu Luciji Bronze i odličnim udarcem izvana matirala Sandru Panos.

Drugi pogodak Wolfsburga stigao je u 37. minuti kada je Pajor bila asistentica, a loptu glavom u gol skrenula Alexandra Popp. Tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, a odmah na startu drugog uslijedio je šok za njemačku ekipu.

U razmaku od samo dvije minute, od 48. do 50. minute, Barcelona je stigla do dva pogotka. U oba navrata poentirala je Patricia Guijarro, prvo na asistenciju Caroline Hansen, a zatim i Aitane Bonmati. U cijeloj sezoni zabila je dva gola, a sada u razmaku od samo 120 sekundi ostvarila isti učinak.

Potpuni preokret stigao je u 70. minuti kada se nakon velike greške u obrani Wolfsburga najbolje snašla Fridolina Rolfo i pospremila loptu u praznu mrežu. Rezultat se do kraja više nije promijenio.

Nogometašice Wolfsburga tako su ostale na dvije osvojene titule u svom šestom finalu.

Liga prvaka, finale (ž):
Barcelona - Wolfsburg 3:2

FOTO: EPA/MAURICE VAN STEEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!